Политическите пререкания покрай искането на БСП за оставка на председателя

...
Политическите пререкания покрай искането на БСП за оставка на председателя
Коментари Харесай

Искането за оставка на Главчев нажежи парламента! Вежди Рашидов: Не искам да се къпя с мръсна вода!

Политическите пререкания около настояването на Българска социалистическа партия за оставка на ръководителя на Народно събрание Димитър Главчев нажежиха Народното събрание и депутати от разнообразни партии влязоха в конфликт, заговаряйки за " езика на омразата ". Вежди Рашидов от ГЕРБ не устоя и се обърна с остри думи към сътрудниците си и предложи дебатите да бъдат прекъснати. " Четири години ще заставам тук, не желая да се окъпвам в мръсна вода! Направих това изявление, с цел да се приключи, не за друго – срамно е, когато в коридорите на този парламент има толкоз доста дечица, ние да им демонстрираме какви сме, не, не изглеждаме добре в техните очи. Затуй помолих – да спрем, в цялата зала царува ненавист. Затова помолих да гласуваме оставката, да се приключи всичко и да отидем при децата с чисти лица ", съобщи той от трибуната на Народното събрание.

Дебатът за отстраняването на ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев се изроди в общ политически спор и в персонални нападки сред депутати.

Първо водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова излезе на трибуната, само че причините й за оставка на Главчев се изгубиха в рецензията й към държавното управление и ГЕРБ. Тя съобщи, че ще сезира водачите на Европейската национална партия поради държанието на ГЕРБ и толерирането на ненавист и нацизъм.

Друг народен представител от Българска социалистическа партия - Славчо Велков, който е бил сътрудник на Държавна сигурност, излезе с ченгеджийска информация против Антон Тодоров.
Велков разгласи, че в ГЕРБ към този момент има коренно крило – това признал самият Тодоров, който бил прочут с гневната си изразителност, оповестява " Флагман ".

Депутатът от Българска социалистическа партия се обърна към сътрудника си: „ Г-н Тодоров, Вашият татко е наказан на девет години отнемане от независимост поради посягане, опит за ликвидиране с мотика и е лежал в затвор, в който по-късно сте поискали да бъдете надзорник.”

Славчо Велков изясни, че настояването на Тодоров да работи в пандиза било отхвърлено. Той изкара и други обстоятелства от предишното на депутата от ГЕРБ.

Антон Тодоров сподели, че татко му в действителност е съгрешил и това към този момент било писано. По думите на Тодоров – всеки светец има минало и всеки виновник има бъдеще.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР