Политическите пътища на музикантите Светослав Витков и Венцислав Мицов по

...
Политическите пътища на музикантите Светослав Витков и Венцислав Мицов по
Коментари Харесай

Умрялата партия Глас народен се разцепи на две! Витков остана сам, Мицов отиде сценарист при Слави

Политическите пътища на музикантите Светослав Витков и Венцислав Мицов по всичко проличава се разделят. Двамата бяха водещите лица на партия "Глас национален ", която основаха след кандидатирането им за изборите за президент през 2011 година. По-късно двамата бяха и общински съветници в столичния общински съвет, написа dnes.bg.

Преминаването на Венци Мицов към екипа на Слави Трифонов и новата му телевизия обаче не бе признато добре от Витков, който разгласява острата си позицията в своя профил в обществената мрежа Фейсбук.

"От 2013 година съм водач на Глас Народен и нося цялата политическа отговорност както за всяко решение, деяние или позиция на партията, по този начин и непряко за държанието на всеки член или конструкция в нея. Понесох всички клюки, обвинявания, неточности, удари и мръсни номера, без да трансферирам виновност другиму, с ясното схващане, че го върша поради целостта и просперитета на организацията ", написа вокалистът на Хиподил и Svetlio & the Legends и продължи: "Най-лесно е да си измиеш ръцете с някого, само че това не е държание на водач. От друга страна като партия на свободната воля, не съм издавал заповеди и не съм претендирал сляпо послушание. Освен в сериозни моменти. Също по този начин не съм си разрешил да върша „ мръсни номера” на враговете, както и да се апелирам, а и да целувам нечии ръце, с цел да бъде реализиран триумф. Вярвам, че достолепието не е празна дума! Партньор при обективни условия – може би, само че прислужник – никому! " "Днес съм задължен да се разгранича внезапно от дейностите на господин Венцислав Мицов. Разбирам, че в миг на рецесия всеки човек търси опция да обезпечи прехраната си и тази на фамилията си, само че не мога да приема "склоняването на глава " пред хора, които неведнъж са замесвали името на партия Глас Народен и моето в неоснователни обвинявания и целенасочена преднамереност. Казано просто: Можеш да се правиш на пънкар и да отидеш на работа на чалгата, когато си свободен създател, търсещ издръжка, само че когато се обявяваш за труженик на демокрацията и изключително културата, а и се заявиш като политик зад избрана гражданска позиция – освен това в управлението на съответна партия, такова държание смятам за унизително към всички членове и симпатизанти на Глас Народен ", написа Светльо Витков. По думите му неговият сътрудник евентуално си дава сметка, че "откакто се появи Глас Народен, опитите да бъде унищожена партията не са спирали ". "За този следващ удар, приближаващ от дейностите му, без значение дали от нелепост, от безпаричие или плануван от новите му работодатели, АЗ няма да нося виновността! Нито ще мълча с вяра, че хората няма да го видят или ще не помнят. Камо ли пък да ме откаже да продължа. Уважавам съперниците и враговете си, само че имам вяра в достолепието и упоритостта. Желая триумф на господин Мицов в новото начинание. Глас Народен продължава напред. Докогато и докъдето можем! “, написа още Светослав Витков.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР