Политическите партии в Северна Ирландия постигнаха съгласие за подновяване на

...
Политическите партии в Северна Ирландия постигнаха съгласие за подновяване на
Коментари Харесай

Парламентът в Северна Ирландия подновява работа след 3-годишно прекъсване

Политическите партии в Северна Ирландия реализираха единодушие за възобновяване на работата на Народното събрание и институциите в Белфаст след тригодишно спиране.
Партията на ирландските националисти „ Шин Фейн ” разгласи, че ще се върне в държавното управление. По-рано пробританската Демократичната юнионистка партия също поддържа проектодокумента за възобновяване на подялбата на властта и възобновяване на работата на политическите институции.
Британското и ирландското държавно управление разгласиха в четвъртък вечер проектопредложенията след 9 месеца на договаряния.
Коалицията, ръководена от Демократичната юнионистка партия и „ Шин Фейн ” се разпадна тъкмо преди три години във връзка на скандал в енергийния бранш.
Друга „ ябълка на раздора “ бе настояването на „ Шин Фейн ” за публично признание на ирландския език, което в този момент е включено в съглашението.
Още не е ясно по кое време тъкмо Народното събрание ще възобнови работата си, само че е допустимо това да стане още на следващия ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР