Политическите партии в Ливан провеждат интензивни разговори за формиране на

...
Политическите партии в Ливан провеждат интензивни разговори за формиране на
Коментари Харесай

Интензивни преговори в Ливан за формиране на ново правителство

Политическите партии в Ливан организират и нтензивни диалози за образуване на държавно управление в опит за бързо потушаване на публичния яд след мощната детонация на пристанището в Бейрут, оповестиха политически източници, представени от ДПА.
 Корупцията в Ливан, с която Макрон отхвърли да се ръкува
Корупцията в Ливан, с която Макрон отхвърли да се ръкува

Още с идването си в Ливан френският президент даде ясно да се разбере, че той е там, с цел да оказва помощ, а не с цел да легитимира локалния политически хайлайф

Източниците подчертаха, че партиите се пробват да дефинират нов министър председател и държавно управление преди 1 септември , когато френският президент Еманюел Макрон ще се върне в Ливан за политически диалози.

Макрон посети Бейрут на 6 август, два дни след детонацията. Той се срещна с ливанските водачи и обиколи унищожените региони.

Хасан Диаб подаде оставка като министър председател в понеделник на фона на митинги след случая, при който починаха минимум 165 души, а 6000 пострадаха.

Ливански народен представител разяснява пред немската медия, че новият министър председател би трябвало да образува изключително държавно управление за потушаване на гнева на хората. Поради тази причина, по думите на депутата, поискал анонимност, министър председателят би трябвало да не е от ръководещата класа в Ливан.
 Правителството на Ливан подаде оставка
Правителството на Ливан подаде оставка

Премиерът на Ливан Хасан Диаб разгласи, че ръководеният от него кабинет подава оставка

" Той би трябвало да възвърне доверието на ливанския народ ", счита той.

Политически наблюдаващи имат вяра, че Ливан е под голям напън от интернационалната общественост да уточни нови министър председател.

Ливанският парламент ще организира съвещание в четвъртък за разискване на способи за отбягване на политически вакуум.
 Правителството на Ливан пред раздробяване
Правителството на Ливан пред раздробяване

Финансовият министър на Ливан подаде оставка

На 4 август две детонации породиха на пристанището в Бейрут. 300 000 души останаха без дом вследствие на извънредно мощната втора детонация. Взривът е обвързван с към 2750 тона амониев нитрат, което е равнозначно на към 1,2 килотона тротилов еквивалент. Амониевият нитрат е бил иззет от ливанското държавно управление от транспортен съд и е бил съхраняван на пристанището в продължение на 6 година без нужните ограничения за сигурност. Експлозиите провокираха земетресение с магнитуд 3,3 по Рихтер, усетено в Турция, Сирия, Израел и някои елементи на Европа. Ливанските управляващи проверяват няколко аргументи за нещастието: външна интервенция, немарливост или случай.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР