Политическите партии и техните лидери трябва да поемат своята отговорност

...
Политическите партии и техните лидери трябва да поемат своята отговорност
Коментари Харесай

Радев зове политическите партии да поемат своята отговорност

Политическите партии и техните водачи би трябвало да поемат своята отговорност и да привлекат българските жителите към урните, с цел да не стигаме още веднъж до такова състояние. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев, който бе на посещаване в Брюксел.

Президентът уточни, че е извънредно време да се откри излаз от политическата рецесия. Той изрази вяра, че разсъдъка ще вземе връх. Надявам се, че депутатите ще конституират национално заседание. Това значи, с цел да може то да стартира да действа. Вече втори ден те се занимават напълно с вътрешни проблеми, добави Радев.

По думите му е Учудващо е че още първоначално Народно събрание стартира с конституционна наградата. Важно е да се изготви бюджет и да се одобряват квалифицираните от служебното държавно управление проектозакони по Плана за възобновяване и резистентност, акцентира президентът.

Той разяснява и енергийната рецесия. Радев уточни, че тематиката енергетика е предпочитана за Европейски Съюз. Тя подлага нашата конкуретноспособност, индустриална база и икономическа непоклатимост на тестване. Ще се обсъдят ограничения за понижаване цената на газа с нови принадлежности, посочи той.

Президентът бе безапелационен, че най-важно е да се обезпечат задоволително доста и надеждни източници на доставки на газ.

Относно войната в Украйна, Радев съобщи, че страната е застрашена от филантропична рецесия вследствие на ударите по енергийната й конструкция. Ще създадем всичко допустимо да помогнем на Украйна да преодолее тежката зима, сподели още той.
 Румен Радев предизвести войнолюбците
Румен Радев предизвести войнолюбците

Надява се 48-ото Народно събрание да не се удави в парламентарни скандали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР