Политическите партии и техните лидери отново гледат на изборите като

...
Политическите партии и техните лидери отново гледат на изборите като
Коментари Харесай

Антоний Тодоров: Партии и лидери гледат на изборите като на ротативка

" Политическите партии и техните водачи още веднъж гледат на изборите като на ротативка – да завъртят ръчката и по опция да им се падне облага. Само че изборите не са това и аз се опасявам, че мотивацията на жителите да гласоподават за тези избори е още по-ниска, в сравнение с за предходните ". Това сподели в утринното предаване " Денят на фокус " на Радио " Фокус " политологът Антоний Тодоров в разбор по тематиката каква ще бъде изборната интензивност в идните избори.

Той уточни, че предизборната акция на политическите сили е ориентирана към твърдите им ядра.

" Страхувам се, че цифрата на тези, които са решили да гласоподават на тези избори, ще бъде по-малко от цифрата на гласувалите на предишните избори. Между политическите партии няма сериозен спор, който да стимулира гласоподавателите – има надприказване и взаимни обвинявания ", разяснява Тодоров.  

Три са вероятните държавни формули съгласно него: " Има опция да се сформира държавно управление към ГЕРБ. Редно ли ще бъде обаче ГЕРБ просто да се върнат във властта без никаква вътрешна смяна? Второто е опция за държавно управление към " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". Бях уверен, че всеки поотделно можеше да завоюва повече. Най-важното, което те не споделят, е, в случай че не завоюват безусловно болшинство, с кого биха управлявали. И в този момент остава формулата ГЕРБ и " Продължаваме промяната " и " Демократична България " – доста мечтана от ГЕРБ и доста нежелана от " Продължаваме промяната ", тъй като те се появиха не просто като опция на ГЕРБ, само че като остра рецензия ", изясни Тодоров. 

Неочаквани разбърквания са вероятни, само че по-скоро в левия бранш, добави политологът. 

По думите му, служебното държавно управление не е добра формула на ръководство:

" Тя натоварва президента с несвойствени задания. Без парламентарен надзор и без парламентарна поддръжка служебните държавни управления са в вързани ръце ", съобщи политологът. 

Той разяснява и измененията в изборните правила. Въвеждането на видеонаблюдението по метода, по който е планувано в Изборния кодекс, ускорява недоверието в изборите вместо противоположното.  

Бистра Окереке
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР