Политическите неразбории в САЩ успяха да спрат плавното покачване на

...
Политическите неразбории в САЩ успяха да спрат плавното покачване на
Коментари Харесай

Слаб ръст на еврото през седмицата

Политическите неразбории в Съединени американски щати съумяха да спрат плавното повишаване на $ през миналата седмица и да хвърлят сянка върху упованията за приемане на данъчните облекчения. Сенатът не поддържа решението на Конгреса и на процедура стопира процеса на приемането на новия закон, до момента в който президентът Тръмп обикаля Азия и плаши с ответни ограничения на протекционизма от страните в района.

Всъщност, неговият звук се оказа много по-мек, в сравнение с президентът звучи в Белия дом и даже триумфите му в дипломацията, довела до покупко-продажби с Китай за 250 милиарда $, поддържа леко щатската валута през първата половина на седмицата.

Еврото не се задържа дълго под равнището от 1.16 $ и в края на петъчната сесия се търгуваше на ниво от 1.1670 EUR/USD. Изменението през седмицата не беше значително. Силата на единната валута пристигна и от следващите по-добри данни за немската стопанска система, както и от упованията, че договарянията за Brexit може да доведат до някакъв резултат още до края на годината.

Последното се оказва доста оптимистичен вид за развиване на събитията, тъй като пропастта сред Брюксел и Лондон в договарянията е доста огромна. Освен това английските компании към този момент се готвят за прекачване на активността си към страните от Eврозоната. Но пазарните играчи се концентрираха върху индустриалните данни за страната, които демонстрираха ускорение на растежа и английският паунд продължава да пораства след повишението на лихвите и първичната реакция на разпродажби. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР