Политическите лидери в Германия са постигнали дългоочакван пробив в преговорите

...
Политическите лидери в Германия са постигнали дългоочакван пробив в преговорите
Коментари Харесай

Немски медии: Има сделка за правителство в Германия

Политическите водачи в Германия са постигнали дълго чакан пробив в договарянията за съставяне на ново държавно управление на страната след изборите през септември 2017 година, показват в материали немски медии.

Германският вестник " Билд " осведоми онлайн, че три топ министерски поста са били дадени на социалдемократическата партия на Мартин Шулц, която ще бъде съдружен сътрудник на водещата политическа мощ в Германия - Християн-демократите на канцлера Ангела Меркел. По данни на " Билд ", постовете са на министъра на финансите, вътрешния министър и на обществения министър, който дава отговор и за заетостта. 

Сделката следва месеци на неустановеност, откакто на парламентарните избори ХДС на Ангела Меркел не съумя да събере избор за болшинство и през ноември партията не съумя да направи държавно управление с две по-малки партии.

Цитирайки поискали анонимност източници от консервативната партия на Меркел, Ройтерс предава, че съдружна договорка е била контрактувана, макар че партиите към момента имат някои разлики по избрани въпроси. 

" Билд " показва, че Християндемократите на Меркел и Християн-социалния съюз (ХСС), който постоянно е играл ролята на тяхна сестринска партия, ще получат постовете на министрите на стопанската система и на защитата. 

Ако бъде публично доказана, договорката за коалиция би трябвало да бъде утвърдена от 464 000 партийни членове на социалдемократите, преди партията на Шулц да може да се включи в съюз с ХДС/ХСС. Но това не се счита за сериозна спънка. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР