Политическите лидери от Прищина и Тирана изготвят стратегия преди насрочената

...
Политическите лидери от Прищина и Тирана изготвят стратегия преди насрочената
Коментари Харесай

Белградски вестник: Косовският президент бърка с пръст в окотона Сърбия

Политическите водачи от Прищина и Тирана изготвят тактика преди плануваната среща с делегацията на Белград в Париж на 1 юли, а президентът на Косово Хашим Тачи разгласи, че в диалозите, чийто хазаин ще бъде френският президент Еманюел Макрон, ще отбрани концепцията си трите общини в южна Сърбия Прешево, Буяновац и Медведжа да бъдат присъединени към територията на Косово, написа белградският вестник " Вечерне новости ".

Това съгласно Тачи би било коригиране на историческата неправда.

Обявявайки концепцията си за срещата в Париж, " Тачи още един път бръкна с пръст в окото на Белград ", написа вестникът.

" Виждам, че е належащо да се поправя границата без това да окаже виляние даже върху един сантиметър от територията на Република Косово. Аз съм за промяна, не за замяна, и ще показва тази концепция и в Париж ", сподели Тачи.

Реагирайки на проекта на Тачи, сръбският министър на защитата Александър Вулин съобщи за " Новости ", че Сърбия бе гонена от Косово през 1999 година с бомбардировачи и ракети томахоук, а " не със силите на разрушените шиптарски терористи ".

" Нито тогава, нито в този момент шиптарите с Тачи, и без него, не са взимали решения нито за себе си, нито за Сърбия. /Президентът на Сърбия Александър/ Вучич взима решения в сходство с ползите на Сърбия, а Тачи - както му се каже. Затова приказва нелепости и безмислици, тъй като знае, че това, което споделя, не ангажира никого и за нищо ", сподели Вулин за " Новости ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР