Политическите групи в Евпопейския парламент приветстваха словото на председателя на

...
Политическите групи в Евпопейския парламент приветстваха словото на председателя на
Коментари Харесай

Политическите групи в Европарламента приветстваха Юнкер за словото му

Политическите групи в Евпопейския парламент приветстваха словото на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за положението на Европейски Съюз, се показва в известие на институцията.

Планове в региона на защитата, сигурността, законната миграция, интернационалната търговия, общественото тъждество, подсилването на бюджета на Европейски Съюз и демократичното взимане на решения, бяха измежду тематиките, наранени от ръководителите на политическите групи в Екологичен потенциал при тричасовия спор.

Председателят на Екологичен потенциал Антонио Таяни акцентира упованията на жителите за повече съдействие сред институциите на Европейски Съюз и страните в региона на миграцията, тероризма, икономическия напредък и обществените права.

Председателят на групата на ЕНП Манфред Вебер приветства визията на Юнкер за по-задълбочен Европейски Съюз. Той акцентира паниките на хората за глобализацията. Трябва ни обществена пазарна стопанска система, би трябвало да пазим нашите граници и да спрем противозаконната миграция, разяснява Вебер. Хората са потресени от събитията в Турция - Турция не може да стане пълновръстен член на Европейски Съюз. Хората се опасяват, когато погледнат на изток, имаме потребност от европейски защитителен съюз, с цел да защитим европейския метод на живот, добави Вебер, който се изрече срещу разширението на газопровода " Северен поток ".

Председателят на групата на социалистите и демократите Джани Питела предложи страните от Европейски Съюз да се заемат с многонационалните сдружения, които " мамят данъчните управляващи ". Европейски Съюз би трябвало да ги задължи да платят дължимите налози и да предприеме ограничения против потреблението на младежите. Той прикани Европейска комисия да има смелостта да отвори законни пътища за мигрантите.

От името на групата на консерваторите и реформаторите Сайед Камал съобщи, че в случай че Европа в действителност желае да отбрани жителите си, тя не може да бъде протекционистка. За да може европейската стопанска система да процъфтява, би трябвало да създадем повече благоприятни условия, а не повече регулации, сподели той.

Председателят на групата на либералите Ги Верхофстат съобщи, че възходът на популистите е спрял в Австрия, Холандия и Франция. Той добави, че болшинството от жителите на Европейски Съюз желаят повече европейски дейности.

Патрик льо Ярик от Северната левица предложи насочването на Фонда " Юнкер " към природата и обществото. Той добави, че има потребност да се построи един Европейски Съюз, който да съчетава обществения хуманизъм и екологичния прогрес със обективна инструкция за командированите служащи, минимални работни заплати, обществена отбрана, унищожаване на бедността и тъждество сред мъжете и дамите

Филип Ламбертс от " Зелените " прикани за сдобряване на европейските жители със самата концепция на Европейски Съюз. Найджъл Фараж (Европа на свободата и директната демокрация) съобщи, че Европейски Съюз не е научил нищо от поръчката на Англия за овакантяване. Той подлага на критика предложенията за задълбочаване на европейското доближаване без търсене на мнението на жителите. Според него отношението на Европейска комисия към Полша и Унгария припомня за някогашния руски режим. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР