Политическите формации, които досега управляваха и правят заявката, че могат

...
Политическите формации, които досега управляваха и правят заявката, че могат
Коментари Харесай

Буруджиева: Наивно е да се мисли, че третият мандат ще донесе нещо различно

" Политическите обединения, които до момента управляваха и вършат поръчката, че могат да ръководят още веднъж, не демонстрират, че ще създадат нещо друго - да вземем за пример, че ще извърнат към дневния ред на обществото, което беше една от сериозните рецензии ". Това сподели в студиото на “Още от деня” по Българска национална телевизия политологът Татяна Буруджиева в коментара си за завършилите съвещания при президента за съставянето на ново държавно управление преди връчването на третия мандат.

По думите ѝ има тежко разминаване сред дневния ред на обществото и дневния ред на ръководството.

Според Буруджиева е безусловно наивно е да чакаме, че третият мандат ще бъде изпълнен с друго наличие, поради това, което следим към този момент втори месец.

“Оставам скептична. Като жители на България, всички ние продължаваме да сме в една и съща обстановка - преди шест месеца всички казвахме, че желаеме държавното управление да успее, а то се самовзривява. И в този момент продължаваме да сме в същата позиция - всички желаеме нещо да е сполучливо, само че дали ще стане - не знам.”, означи Буруджиева.

За нея с третия мандат би трябвало се даде късмет на “политическа мощ, която не е бламирала или не е проваляла мандат”. От ръководещата коалиция това е “Демократична България”, добави тя.

“Това би било по-добър знак като връчване на мандата, в сравнение с да се даде мандат на политически сили, които един път са го получавали и не са успявали отново при същата настройка.”, счита Татяна Буруджиева.

По думите ѝ тук към този момент става дума за лични връзки, които към този момент преобладават в политиката.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР