Политически спекулации има всякакви. В криза неуместната критиката има статута

...
Политически спекулации има всякакви. В криза неуместната критиката има статута
Коментари Харесай

Извънредното положение дава повод за спекулации, смята Томислав Дончев

„ Политически спекулации има всевъзможни. В рецесия неуместната рецензията има статута на остарели градски песни по време на кандидатстудентски изпит – всички чуват, само че никой не ги слуша. Ние не желаеме и да тревожим хората. Самият термин „ изключително “ генерира душевно безпокойствие. Ако предлагането бъде признато от Народното събрание, изключителното състояние ще бъде анулирано след 13 май. Очаквам всички депутати да гласоподават „ За “, тъй като предлагането е в публичен интерес “. Това съобщи в ефира на bTV вицепремиерът Томислав Дончев.

Според него, оповестяването на изключително състояние е разрешило на страната да се оправи със опасността от ковид.

„ В други страни огромният проблем беше при първия удар, невъзможността на здравната система да поеме всички заболели. За този месец и половина ние извървяхме дълъг път – от това да се подготвим – импорт на защитни дрехи, научихме се да произвеждаме, разширихме потенциала на лечебните заведения, а обществото ни се научи какво да прави в тази обстановка “, сподели Дончев.

„ Приближаваме се повече до живота, който познавахме преди пандемията. Ако са нужни ограничаващи ограничения, те ще се контролират с акт, публикуван от здравния министър. По отношение на всичко останало ще се опитаме да се върнем към естествения обществен и икономически живот, какъвто го познавахме “, уточни още той.

По отношение на отварянето на детските градини и яслите, Дончев съобщи, че се чакат и епидемиологичните данни в края на седмицата и на тяхна база ще се реши по какъв начин ще се работи. Въпреки това към този момент се обсъждало отварянето на всяка втора или всяка трета градина при строги ограничения за стерилизация и с по-млад личен състав. Относно кината и тетрите – отварянето им зависи от хода на болестта. При дълготраен спад държавното управление е готово да даде зелена светлина и на тях.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР