Политически скандал заради чумата в Ямболско – ГЕРБ обвини БСП,

...
Политически скандал заради чумата в Ямболско – ГЕРБ обвини БСП,
Коментари Харесай

ГЕРБ пита стои ли БСП зад протестите срещу евтаназията на животни

Политически скандал поради чумата в Ямболско – ГЕРБ упрекна Българска социалистическа партия, че предизвика напрежението измежду притежателите на животни и протестиращите в тяхна отбрана.

От ръководещата партия поддържаха съмненията си с клип, оповестен онлайн. Той е качен в профила на един от интензивно протестиращите против евтаназията на животните.
ГЕРБ: Провокациите в Шарково са „ екшън проект ” на Корнелия Нинова (ВИДЕО) Те разпространиха видеоклип, за който настояват, че уличава водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в организация на напрежението в село Шарково
От ГЕРБ оповестиха, че в случай че съмненията се потвърдят, Нинова ще бъде дадена на прокуратурата.

От Българска социалистическа партия към този момент отхвърлиха коментар.

Клипът е качен на 19 юли в профила на един от най-активните на блокадите в Шарково и Болярово – Тодор Атанасов. От ГЕРБ заплашиха, че ще подадат сигнал в прокуратурата в случай че Нинова в действителност е разговаряла с протестиращите.

До през вчерашния ден Тодор Атанасов беше в района, само че през днешния ден той мистериозно изчезна и екипът ни не можа да го открие за коментар. Никой от неговите съидейници не знае къде е.

Още преди да дойде в Шарково, Тодор Атанасов е разгласил във „ Фейсбук” изявлението на Корнелия Нинова, че тя поема отговорност, че животните са здрави и епидемията няма да се разрасне. Тодор беше един от дребното съгласили се да приказват пред камерата ни на блокадата.

В деня, когато е записан клипът, в който се загатва името на Корнелия Нинова, Тодор е качил и още едно видео във „ Фейсбук” с още хора от блокадата и с още указания.

В него той изяснява, че полицията в село Шарково, където се намира едно от последните две живи стада – това на баба Дора, няма право да задържа протестиращите да не влизат в обитаемото място.

Сред коментаторите под изявленията на Тодор откриваме Нина Гергова, която се прочу по време на контрапротестите през 2013 година, както и Владимир Павлов – регионален водач на партия „ Възраждане” в Бургас, който беше задържан по време на напрежението в Шарково предходната неделя.

Павлов споделя в коментара си под профила на Тодор, че „ в прилежащата улица към 200-300 керемиди, в случай че свършат камъните”. Днес не го открихме за коментар, а протестиращите хора се разграничиха от партиите.

Павлов се свърза с екипа ни и съобщи, че няма нищо общо с напрежението в Шарково и Болярово.

Междувременно напрежението у фермерите в района остава – макар решението на страната да евтаназира животните на баба Дора, тя е непреклонна, че животните са здрави.

В другата проблематична плантация и през днешния ден Ана Петрова не позволи ветеринарите да вземат втора проба от овцете ѝ. Тя упорства да получи автентичен документ за първите проби. Ана е безапелационна, че протоколът от тестванията е подправен, защото в него не е маркиран номера на стопанството ѝ, липсва и щемпел.

Чума по животните ГЕРБ: Провокациите в Шарково са „ екшън проект ” на Корнелия Нинова (ВИДЕО) В Силистренско са нащрек поради чумата по свинете В Шарково се чакат ветеринари, блокадата остава Чумата – смъртоносна за животните, само че не и за хората Порожанов: Огнища на чума има в 5 села, останали животни – единствено в стадото на баба Дора Отново има напрежение в засегнатите от чума селища в Странджа Българска социалистическа партия не били съгласни с ограниченията против чумата поради юридически пропуски, сочи стенограма В Болярово желаят и самостоятелна лаборатория да се произнесе има ли чума Парламентът изслушва министри за чумата по животните Шестото огнище на чума в Странджанско е в гр. Болярово (ОБЗОР) Румен Радев: Оставките в земеделието не вземат решение казуса с поминъка на хората в Странджа Румен Поражанов: Две са стадата, в които има установена позитивна проба за чума Румен Петков: Избиването на животни без доказателства е неприемлива политика Баба Дора остана сюрпризирана, че тестът за стадото ѝ е позитивна Отлагат плануваната за през днешния ден евтаназия на животни Властите отложиха евтаназията на животни в Странджа Животновъди подаряват кози от стадата си на засегнатите от чумата Бюрхан Абазов: Протестът на животновъдите не реализира нищо за хората в Странджа Президентът се срещна с животновъди в Ямболско От на следващия ден избиването на животни в Странджа продължава
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР