Политически ситуацията изглежда много трудна и ако слушаме внимателно заявките

...
Политически ситуацията изглежда много трудна и ако слушаме внимателно заявките
Коментари Харесай

Анализатори: Единствено Борисов прочете правилно посланието на избирателите

Политически обстановката наподобява доста сложна и в случай че слушаме деликатно поръчките на главните политически сили, би трябвало да сме скептични за съставянето на кабинет. Това сподели в студиото на Българска национална телевизия политологът от " Тренд " Димитър Ганев.

" Каквото и да се сформира, в случай че въобще се сформира, ще е нещо друго от това, на което сме привикнали през последните 20-25 години – надпартиен кабинет без ярки политически лица, с технократски образ, подсилен от няколко партии в Народното събрание. Но всичко това при изискване, че въобще се реализира някакъв консенсус. Аз оставам песимистичен ", акцентира той и добави, че при никакъв случай този парламент няма да изкара мандата си.

За него да се сформира кабинет може само към първата политическа мощ, " останалото е нереалност ".

Според социологът от " АФИС " Юрий Асланов главното обръщение на гласоподавателите към политиците е, че не имат вяра на никого от тях и чакат те да се трансформират.

" Партията " не поддържам никого " и спадащата, като трайна наклонност, изборна интензивност са показателни за това ", акцентира той и означи, че българското общество претърпява феномена на обърканото всеобщо схващане.

По думите на Асланов само Бойко Борисов " е прочел вярно изборния урок ", тъй като пръв е заговорил за разговор, консенсус, национално единодушие.

" Не мога да преценява до каква степен е откровен, само че това е верният прочит на урока и за компромис. Всички останали като че ли са се вкопчили в своя магарешки дебелоглав, явно не желаят да признаят ничия друга истина с изключение на своята, поради което ние сме в това състояние ", сподели още социологът.

Вероятността да тръгнем към нови избори е огромна, предвижда той. Ако те бъдат създадени от същите политически водачи и партии със същите имена в листите, " ще довършат наклонността, която стартира предходната година, на отвод на гласоподавателите на следват своите политически водачи ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР