Политически отзвук от вчерашните обвинения между бившите коалиционни партньори от

...
Политически отзвук от вчерашните обвинения между бившите коалиционни партньори от
Коментари Харесай

Кирил Петков търси 121 депутати без зависимости

Политически отзив от вчерашните обвинявания сред някогашните съдружни сътрудници от " Продължаваме промяната " и " ИТН ".

Във Велико Търново министър председателят Кирил Петков съобщи, че най- значимото в този момент е да има 121 депутати без зависимости и прикани депутатите да мислят държавнически, тъй като най-лошият сюжет е отиване на предварителни избори.

Ако България влезе в поредност от избори, би било пагубно, съобщи министър председателят.

" Най-важното нещо, върху което сме се фокусирали в този момент, е да имаме 121 депутати, които никой от тях да няма и никой от тях да не стопира промяната в правосъдната система и смяната в антикорупционната комисия. Да можем да приемем бюджета ", сподели той.

Според него, макар трусовете държавното управление е устойчиво и прикани да се прави разлика сред управлението на Има Такъв Народ и депутатите.

" Имахме една в действителност, като ръчна спирачка от страна на управлението на Има Такъв Народ, тъй като към този момент деля управлението на Има Такъв Народ и неговите депутати и почитатели. И в този момент се надявам в напълно скоро време, успявайки да вземем 12 депутати, като спомагателна поддръжка към държавното управление, нещата ще се отпушат и ще се движим доста по-добре. Да. Движим напълно с концепцията, че това държавно управление е устойчиво ", сподели той.



Заяви още, че ще предложи нови министри на мястото на подалите оставка, когато обезпечи парламентарно болшинство. Чрез него ще стане допустима и правосъдната промяна, ще се отпушат и инфраструктурните планове. Петков предизвести, че предварителните избори ще хвърлят страната в безпорядък.

" Ако нямаме 22 признати закона до края на годината, губим и стопираме 12 милиарда в европейски средства за българската стопанската система, актуализацията на пенсиите не се случва. Това е необикновен удар върху най-бедните пенсионери в този миг. Младите фамилии не получават спомагателни облекчения - данъчни. А горивата не престават да са на тези цени ", сподели Петков.

Петков отхвърли обвиняванията на Има Такъв Народ, че води подмолни диалози с техни депутати:

" От самото начало, още преди да приказваме с който и да е било, аз излязох и споделих - в този момент ще диря още 12 индивида. Няма нищо подмолно и няма никакви ангажименти. Аз ще продължа да приказвам и в този момент го споделям напълно ясно, с всеки, и съм сигурен, че ще срещнем още хора и съидейници ".

По мотив изявленито на Слави Трифонов, че ще го съди дружно Асен Василев поради вчерашните им изявления, министър председателят отговори сбито:

" Всеки има права в тази страна. Да си ги използва ".



В Трявна Петков съобщи, че държавното управление е атакувано от три направления - сивият бранш, който си има политически лобита, от енергийни групировки и от Кремъл.

" Mного хора от сивия бранш и от тъмния сeктор сега губят огромни средства и биха се радвали, в случай че имат въздействие през политическите сили това държавно управление да го няма. Руската страна и техните хора също биха се радвали да видят друго държавно управление, тъй че събираме доста врагове ", сподели той.

По мотив оповестените в някои уеб сайтове фотоси министър председателят отговори по този начин: " Това, което се вижда е невиждана офанзива. Използват се всевъзможни, черни, жълти, кафяви способи, само че няма да ни спрат ".



Коментира и газовите доставки. Той заяви, че през юли ще бъде подготвен интерконекторът с Гърция, по който ще тече азерски газ.

" Аз считам да отида и до Баку в тази седмица, за една вечер, да потвърдим там и количествата, само че ще имаме 1 милиарда куб. м., които ще потекат напълно скоро време, чакам до юли и август действително този 1 милиарда да влезе в България на цена, която е по-ниска от пазарната в този миг ",каза министър председателят.

Във Велико Търново Петков беседва с 10-годишната Александра Стефанова, която преди време му написа писмо. Днес тя му сподели, че желае да стане министър-председател.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР