Политически мотив, свързан с работата – това е отговорът за

...
Политически мотив, свързан с работата – това е отговорът за
Коментари Харесай

Картината от убийството на Виктория Маринова, която ужасява властта

Политически претекст, обвързван с работата – това е отговорът за версията, който 7 от 10 читатели на Actualno.com дадоха в особено пусната анкета по отношение на убийството на русенската телевизионна водеща Виктория Маринова. И нашето допитване надали се разграничава много-много от публичното мнение като цяло, даже в този миг, в който има хванат обвинен и по всичко наподобява, че става въпрос за полово закононарушение.
Защо толкоз елементарно и всеобщо хората повярваха, че Маринова е била убита поради работата си? Много просто – тъй като болшинството у нас е пределно наясно по какъв начин стават нещата в България, изключително в по-малките обитаеми места. Обикновено там има един дериберй - или няколко, само че в лимитирано количество, които колят и бесят. Те получават цялостна защита на централно равнище, като имат няколко простички уговорката – да са на линия по избори, с цел да обезпечат задоволително гласове за " вярната идея ", да " усвояват " държавни и евросредства посредством " вярно систематизиране ", т.е. към " верните хора " и на места по някой по самостоятелен. Тези дерибеи дефинират живота на цели обитаеми места, като посредством икономическа и правосъдна власт, обезпечени от политическа власт, слагат всичко под надзор. Ако някой се осмели да надигне глава, в случай че някой заприказва намерено, в случай че някой изиска правдивост, следва наказване – напън, в това число и най-много през общината и съответните държавни институции (например данъчните да създадат 5-10 проверки, та да блокират напълно бизнеса на непокорния и той да не издържи и да банкрутира, или в случай че е наемен служащ, " приятелско " предизвестие към шефа му какво рискува за своя бизнес, в случай че не уволни " непокорния " и т.н.), до цялостно съсипване на съответния човек.
Тази картина не е някаква изолирана нереалност. Тя е повсеместна действителност, метод на живот, социална загадка, за които ръководещите не обелват и дума – тъй като в случай че го създадат, ще се издадат толкоз доста, че даже търпеливо овчи народ като българският няма да ги изтрае. И по тази причина толкоз доста хора считат, че Виктория си отиде поради работата си – тъй като посмя да каже в първия епизод на " Детектор ", че това ще е предаване, което разобличава и отделя лъжата от истината. Българите добре знаят, че живеят в тотална неистина!
Днес, 10 октомври, най-ясно боязън тъкмо по тази тематика сподели министър председателят Бойко Борисов. Той добре усеща, че едно събитие, което даже не е обвързвано толкоз очевидно с някоя от безбройните нагли властови и политически далавери, може да му изяде главата. Реакциите на интернационалните институции – на Европейската комисия, на Организация на обединените нации, са извънредно мощни и тъкмо това го плаши. Ирония на ориста е, че инцидентната насилствена гибел на една млада жена в действителност може да се окаже катализатор, който този път да няма спирка, откакто събития са надалеч по-голям капацитет (като митингите против назначението на Пеевски) бяха овладени чрез остарялата максима " разделяй и владей "!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР