Политически лидери не съм подкупвал, бил съм рекетиран и съм

...
Политически лидери не съм подкупвал, бил съм рекетиран и съм
Коментари Харесай

Божков: Политически лидери не съм подкупвал, бях рекетиран от Бойко Борисов

Политически водачи не съм подкупвал, бил съм рекетиран и съм единственият, който даде сигнал в прокуратурата – публично. Това съобщи на онлайн конференция от Дубай предприемачът Васил Божков, който беше махленски от власите в Съединени американски щати в корупция по Закона „ Магнитски “.

„ Вместо да го прегледат този сигнал, американците ми постановиха наказания. Кажете ми кой различен български предприемач е имал куража да се оплаче публично, още повече в американското посолство. Аз бях рекетиран от Бойко Методиев Борисов, от лицето Владимир Горанов и други хора от тяхното обграждане. Рекетът не е рушвет “, уточни Божков.



Относно изказванията, че е дал рушвет от 10 хиляди лева дневно на чиновник от Комисията по хазарта, предприемачът разяснява, че в собствен сигнал е показал, че не е има връзка с шефовете или чиновниците на ведомството.

„ Този достъп беше спиран доста ревностно от Влади Горанов. Единствените връзки за
хазарт са били през него “, посочи Божков.

На въпрос от bTV дали е плащал – той удостовери и уточни, че има доказателства за това. „ Когато стопирах да заплащам, видяхме какво се случи. Започнах да заплащам, откакто ГЕРБ направиха поправката в Закона за
хазарта, от 2014 година до 2020 година “, съобщи Божков.

Той добави, че не се тормози по отношение на наложените му наказания от Съединени американски щати, тъй като активи и сметки зад Океана – няма.

„ Прокуратурата повдигна куп подправени обвинявания и уплаши българския народ. Не предоставиха никакви доказателства за виновност и по тази причина съдът реши да не ме екстрадира. След което неизвестно за какво американците взеха решение да повторят същия ход, налагайки ми наказания по „ Магнитски “. Аз, който съм потърпевш от рекет, лишаване на имущество, плячкосване на сбирка и така нататък, съм подложен на наказания, а тези които ги реализираха като Борисов, прокурора – те имат чадър “, разяснява от предприемача.

Според него надали след тази реакция на Съединени американски щати, различен предприемач ще се оплаче в американското посолство. „ Както беше споделил един американски деспот: „ Кучи наследник, обаче наш кучи наследник “. Ако Бойко е техният кучи наследник, да си го взимат “, съобщи Божков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР