Политически клуб „Екогласност“ се създава през март 1990 г., но

...
Политически клуб „Екогласност“ се създава през март 1990 г., но
Коментари Харесай

Официално се регистрира ПК Екогласност

Политически клуб „ Екогласност “ се основава през март 1990 година, само че се записва публично на 23 април 1990 година Той произлиза от по-ранните организации на име „ Независимо съдружие „ Екогласност “ “ и „ Комитет за избавяне на град Русе “, основани в самия завършек на 1980-те години. Членове на организацията са измежду създателите на Съюз на демократичните сили и Зелената партия.
Във Великото национално заседание ПК „ Екогласност “ има 17 депутати, определени с листата на Съюз на демократичните сили. През лятото на 1991 година те (с изключение на Едвин Сугарев и Димитър Топлийски) подписват новата конституция на България.
ПК „ Екогласност “ се дефинира като ляво-центристко природозащитно придвижване и афишира за свои полезности хуманизма и човешките права. „ Екогласност “ е срещу градежа на АЕЦ, на каскадата Горна Арда и събирането в България на токсични боклуци. В интервала 1990 – 1991 година организацията издава и собствен вестник „ Екогласност “.
Ръководни органи: конференция, Изпълнителен съвет, Председателство. Председател е Емил Георгиев, прочут като сътрудник „ СТАНИСЛАВ “ на Окръжно ръководство на МВР-ДС във Видин от 1978 година В 37 Народно заседание „ Екогласност “ има 6 свои представители в границите на коалиция с Българска социалистическа партия и Български земеделски народен съюз Александър Стамболийски, както и министър на околната среда – Георги Георгиев, а в 38 Народно заседание – в границите на обединението Демократична левица дружно с Българска социалистическа партия, 1 депутат. От 2005 година взе участие в „ Коалиция за България “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР