Политически искри и остри задочни реплики между министъра на младежта

...
Политически искри и остри задочни реплики между министъра на младежта
Коментари Харесай

Политически искри и остри реплики между Радостин Василев и Дани Каназирева


Политически искри и остри задочни реплики сред министъра на младежта и спорта Радостин Василев и Дани Каназирева от ГЕРБ. Причината - думи на Василев по неин адрес, изречени в предаването " Тази неделя ", и разногласието за декларацията на новия шеф на Спортния тотализатор.

Тази история стартира от Народното събрание, където преди дни от ГЕРБ упрекнаха назначения за изпълнителен шеф на БСТ Александър Тодоров, че е попълнил погрешна декларация. В нея декларирал, че не заема висша обществена служба, до момента в който към момента е народен представител. Министърът на спорта назова това фиктивен скандал.

„ Ето я декларацията на Александър Тодоров, тя е нотариално заверена. Колегите от ГЕРБ поясняват единствено първа страница от декларацията, само че пропущат втората страница, където той е заявил всички точки, на които все още на подаване не дава отговор. Лъжа е това, което говореха от ГЕРБ “, съобщи министър Радостин Василев.

Дани Каназирева от ГЕРБ отговори.

„ Няма по какъв начин на първата страница един човек да заявява, че не е налице несъответственост, а на втората да заявява такава. Не знам кой и по какъв начин е добавил тази страница. Казусът е обикновен: в бързината си да заеме този пост даже не са изчакали и ден да попълни декларацията, откакто е декларирал желанието си да прекратят пълномощията му като депутат “, отвърна Дани Каназирева.

Според спортния министър Александър Тодоров е спазил закона и разногласието е ненужен.

„ Познавам госпожа Каназирева от три Народното събрание. Бях ръководител на правна комисия, когато се срещнах. Тя е жертва на сбърканата просветителна система. Тези хора работят поръчково, хубаво е в сряда, като се видят в Народно събрание, да му се извинят “, добави Радостин Василев.

„ Тези думи може да си ги разреши единствено човек с големи комплекси и подозрения по отношение на личната си подготвеност. Жалкото е, че този противен език се трансформира в норма на държание на хората на Станислав Трифонов “, означи Дани Каназирева.

В ефира на bTV спортният министър съобщи още, че до момента тотализаторът е бил държан в будна кома.

„ Спортният тотализатор е партийна касичка на не една партия и е употребен, с цел да запълва медиен комфорт, финансов комфорт по време и преди избори и бизнес комфорт на избрани предприемачи “, сподели той.

Радостин Василев добави, че след встъпването в служба на новото управление предстоят още инспекции.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР