Политически фигури и партии все повече разчитат на дигитални инструменти

...
Политически фигури и партии все повече разчитат на дигитални инструменти
Коментари Харесай

Политическите партии все повече се рекламират в Google

Политически фигури и партии от ден на ден разчитат на цифрови принадлежности като Гугъл Ads, с цел да завоюват доверието на гласоподавателите.

По данни на платформата Buy Shares 4 от страните в Европейския съюз, както и Англия влагат малко над половината от бюджетите си за политическа реклама точно в най-голямата търсачка в света. В интервала от март 2019 година до юли 2020 година страните членки на Европейски Съюз и Обединеното кралство са похарчили към 12.7 млн. $ в Гугъл.

Водещи в класацията са:

Англия – 1.8 млн. $

Словакия – 1.33 млн. $

Гърция – 1.25 млн. $

Испания – 1.25 млн. $

Австрия – 1.21 млн. $

С общата си инвестиция от 6.84 млн. $ петте страни съставляват 53.85% от парите за политическа връзка през платформата на Alphabet. На идващите позиции се подреждат Германия, Полша, Румъния, Дания и Белгия.

Докладът преглежда и кои политически обединения са заделили най-вече средства. Първата позиция заема Консервативната партия на Острова със своите 1.24 млн. $. Втора се подрежда ръководещата „ Нова народна власт “ ( “NEA DEMOKRATIA ”) в Гърция, която е вложила малко над 765 хиляди $, а трета е каталунската „ Граждани “ ( “Ciudadanos ”) с инвестицията си от близо 460 хиляди $.

Рекламодателите най-често таргетират гласоподавателите съгласно възрастта, пола и местоположението им.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР