Политически е зле положението, не мисля, че има шансове следващ

...
Политически е зле положението, не мисля, че има шансове следващ
Коментари Харесай

Лидия Шулева: Икономиката върви добре, проблемът идва от инфлацията

Политически е зле ситуацията, не мисля, че има шансове идващ кабинет, без ясно дефинирано болшинство, мъчно могат да бъдат осъществени каквито и да е цели. Това съобщи някогашният министър на труда и обществената политика Лидия Шулева в " Бизнес.БГ ".

Тя дефинира обстановката в страната като " Време разделно " и сега сме пред нов цивилизационен избор, какъвто е изработен преди 20 години, с участието ни в НАТО и Европейски Съюз. Опасността от липса на безусловно монолитно единение на западната цивилизация е сложена под въпрос, сподели Шулева.

Икономиката върви добре, без значение че всички си посипваме главата. Има повишаване на индустриалното произвеждане, на износа, и то съществено. Проблемът идва от инфлацията, само че и от уязвимост на държавното управление до момента - с неумението си да направи естествена средносрочна прогнозируемост за цените на електрическата енергия, добави тя.

Шулева предвижда, че няма да има нова актуализация на бюджета до края на годината. Определи настоящата актуализация като предизборна.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР