Политическата въртележка във Виена изненада очакванията - конституционният съдия Бригите

...
Политическата въртележка във Виена изненада очакванията - конституционният съдия Бригите
Коментари Харесай

Конституционният съдия Бригите Бийрлайн е новият канцлер на Австрия

Политическата въртележка във Виена изненада упованията - конституционният арбитър Бригите Бийрлайн е новият канцлер, след вота на съмнение против Себастиан Курц. Тя е първата жена отпред на държавното управление в Австрия. Президентът на страната я натовари през днешния ден със съставянето на кабинет, който да ръководи до изборите. В този час пред канцлерството във Виена се организира проява, с присъединяване на холандската група " Венгабойс ". Песента ѝ " Отиваме в Ибиса " стана всекидневен химн на политическата рецесия.

След скандалния видеозапис, който провокира политическо земетресение, ръководителят на Конституционния съд поема канцлерството във Виена. Това разгласи президентът Ван дер Белен след съвещания с водачите на огромните партии.
Бригите Бийрлайн, канцлер на Австрия: Уважаеми дами и господа, това може да е изненадващо за вас, само че за мен също е изненадващо.
Бившият ръководител на административния съд става вицеканцлер и министър на правораздаването, а външен министър ще бъде един от околните сътрудници на Себастиан Курц - дипломатът Александър Шаленберг. Останалите членове на кабинета ще станат ясни през идващите дни.
 ​Австрия с първия в историята си канцлер жена ​Австрия с първия в историята си канцлер жена
Австрийският президент Александър Ван дер Белен дефинира ръководителя на Конституционния съд Бригите Бирлайн за първия краткотраен канцлер-жена, която ще...

Въпреки измененията в канцлерството обичайна за четвъртък проява се организира и този път с необикновеното присъединяване на " Венгабойс ". 20 години след основаването на песента им " Отиваме в Ибиса " тя още веднъж е номер 1 в австрийските хит-листи. Членовете на групата се радват на поканата, която демонстрира, че австрийците освен имат великолепен музикален усет, само че и възприятие за комизъм. Заради присъединяване в държавното управление на десните популисти от Партията на свободата във Виена всеки четвъртък се организират демонстрации.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР