Политическата температура е висока, жегата ще прелее и към есента

...
Политическата температура е висока, жегата ще прелее и към есента
Коментари Харесай

Политическият проект на Слави е преносен, но пак може да се роди юначно отроче“   

Политическата температура е висока, жегата ще прелее и към есента и ще се отрази на локалните избори. Усещането е за съспенс. Това съобщи пред БНР общественият антрополог Харалан Александров. По думите му драмата с прасетата и чумата ще бъде мобилизирана за задачите на локалния избор, най-малко в регионите, в които има потърпевши. Според него фигурата на Слави Трифонов „ е мощно политизирана от доста време с мощно медийно наличие “.

„ Като водач на мнение той несъмнено носи капацитет за смяна и за разбъркване. Но същинските значими разбърквания са в дълбочина… Има забележителна отмалялост и изхабяване на концепцията, че нещата ще се решат с радикална смяна. Все повече хора са разочаровани “, разяснява Александров. Той добави, че подтекстът е толкоз нерешителен в целия свят, че успокояването на настроенията в страната се компенсира от общата дестабилизация.

По думите на анализатора планът на Слави Трифонов е „ метафоричен, което не значи, че няма да се роди юначно отроче “.

„ Преди 4-5 години подобен план би имал доста сериозна поддръжка, тъй като тогава имаше миг на огромна вяра. Самият Трифонов наподобява рационален и виновен човек, макар увлеченията си по патриотично-популистката повърхност “, разяснява Харалан Александров.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР