Политическата сцена не е място за разиграване на скечове от

...
Политическата сцена не е място за разиграване на скечове от
Коментари Харесай

Румен Радев: Политическата сцена не е място за разиграване на „скечове” от типа доброто и лошото ченге

Политическата сцена не е място за разиграване на „ скечове ” от вида положителното и неприятното ченге. Това сподели пред публицисти в Горна Оряховица президентът на Република България ген. Румен Радев. Той съобщи това в отговор на нападките от страна на Политическа партия ГЕРБ по отношение на изтребителите и превъоръжаването на армията.  
 
„ Доживяхме Цветанов да упреква Швеция в корупция. Нали знаете, че за корупцията трябват две страни?! Политическата сцена не е място за разиграване на скечове от вида положителното и неприятното ченге. Надявам се Бойко Борисов ясно да съобщи дали поддържа декларациите на своя заместител. И когато приказваме за корупция – желая да знам дали министър председателят Борисов прочете досието, завещана му от премиера Герджиков ”, сподели Румен Радев.
 
От президентството отхвърлиха обвиняванията в лобизъм за новите изтребители

Той напомни, че е имало доста ясно решение на Консултативния съвет за национална сигурност до 20 юни да бъде осъществен подробен разбор и отчет за опциите за разсрочване на плановете, с цел да има средства за всички типове въоръжени сили и по опция за останалите браншове. „ Очаквам този отчет и имам уверението, че държавното управление работи по тези документи. На негово съображение би трябвало да има подробен график по кое време какво ще се прави и с какви средства ”, уточни президентът.
 Румен Радев  
Относно митингите, които се приготвят от Министерство на вътрешните работи и съществуващото напрежение, президентът Радев уточни, че служителите на реда имат напълно основателни претенции, защото от дълги години техните проблеми са подценявани. „ От тяхната обществена сигурност, съоръжение и подготовка зависи сигурността на всеки един от нас. Очаквам в действителност ефикасни решения в тази сфера ”, добави Радев.
 
ГЕРБ желае парламентарна комисия да проверява избора на шведски изтребители

В умозаключение той разяснява и основаването на Анкетна парламентарна комисия. „ Правителството в случай че желае да си ревизира личните решения, графици и подписи, които държавното управление „ Борисов 2 ” създаде, утвърди и разписа, дано го направи. Всичко това бе признато от предходното Народно събрание. Ако желаят да ревизират себе си, дано го създадат ”, безапелационен бе Румен Радев.
 Румен Радев

След брифинга, президентът и брачната половинка му Десислава Радева посетиха най-големия комплекс в България за произвеждане на хранителни артикули „ Захарни фабрики “ в Горна Оряховица. Те бяха посрещнати от девойки в национални носии, които ги нагостиха с питка и мед. В 17.50 часа Румен Радев ще организира работна среща с кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.
  По тематиката Цветанов: 30 млн. лева ще бъдат обезпечени като обезщетение за неполучените полицейски униформи България и Швеция стартират договаряния за " Грипен "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР