Политическата ситуация в Черна гора сериозно се изостри след арестуването

...
Политическата ситуация в Черна гора сериозно се изостри след арестуването
Коментари Харесай

Напрежението в Черна гора е пред ескалация

Политическата обстановка в Черна гора съществено се изостри след арестуването на един от водачите на опозиционната партия Демократичен фронт Небойша Медоевич и опита за арест на различен водач - Милан Кнежевич.
Ако в близко бъдеще не бъде реализирано каквото и да било съглашение, евентуално ще избухнат огромни цивилен митинги, сподели в коментар за ТАСС политическият анализатор, представител на опозиционната партия Нова сръбска народна власт Милош Симунович.
" Политическата обстановка в Черна гора се изостри и би трябвало да се признае, че рецесията в страната се задълбочава. Вчера вечерта се организира първия плевел митинг на поддръжниците на Държавна фирма, а по-нататъшни акции ще се организират всекидневно.
Ако обстановката не се изглади и не се реализиран каквито и да било съглашения, тогава е доста евентуално да избухнат съществени цивилен митинги. Мога да кажа, че усещам повишение на напрежението ", съобщи политологът.
" Лидерът на опозиционната партия Движение за смяна в редиците на Държавна фирма Небойша Медоевич беше задържан незаконно и антиконституционнно, а юристите му апелираха пред апелативния съд, само че жалбата беше отхвърлена.
Милан Кнежевич понастоящем е в Народното събрание, него също се готвят да арестуват и съществува възможност за това през днешния ден или на следващия ден. Полицията е подготвена да влезе в Народното събрание, те се нуждаят единствено от утвърждението на ръководителя за такива дейности ", съобщи анализаторът.
Арестът на депутата е в нарушаване на признатите в света правила, без снемане на парламентарен имунитет. " Имунитетът на Небоша Медоевич не е снет, това е реалност. Имунитетът на Кнежевич беше снет по време на към момента продължаващия развой за държавния прелом.
Без снет имунитет Медоевич е задържан незаконно, освен това по време на дейности, предизвикващи доста въпроси. Само си представете, че национален народен представител беше задържан в среднощ по пътя за дома “, продължава политологът.
Според Симунович черногорските управляващи се подхлъзват в тирания с безмълвната поддръжка на Европа: " Върховният съд твърди, че не става въпрос за наказване, а единствено за наказания против Медоевич.
Всъщност това значи, че те са междина в закона, въз основа на която могат да държат човек в пандиза, до момента в който не се съгласи да бъде очевидец в наказателно дело за корупция. Мисля, че това е най-новата процедура на класическа тирания, появила се в Черна гора и утвърдена от Европа.
Съпругата на Медоевич и годеницата на Кнежевич написаха писмо до европейските водачи, само че персонално аз не разпореждам особени очаквания на него. Мисля, че Европа е изцяло на страната на президента Мило Джуканович и неговата тирания и той може да направи всичко, което му е преференциално ".
Арестът на опозиционера
В нощта на против петък един от водачите на опозиционното придвижване Демократичен фронт Небойша Медоевич бе задържан в центъра на Подгорица. Друг опозиционен водач, Милан Кнежевич, който видя полицията, готвеща се да го арестува, се затвори в Народното събрание. където към момента е. По-рано политикът съобщи, че няма да се съобщи непринудено на полицията.
Върховният съд в Подгорица разгласява решението за арестуването на политиците в петък сутринта, след арестуването на Медоевич. Според опозицията карцерът на депутата и водач на партията е осъществен без нужната процедура за снемане на парламентарен имунитет.
Медоевич и Кнежевич съставляват опозиционното придвижване Държавна фирма, което е коалиция от 10 опозиционни партии, най-авторитетните от които са Нова сръбска народна власт, Движение за смяна и Демократична национална партия на Черна гора. Коалицията обичайно значи съдействие със Сърбия и Русия и изрично се опълчва на прозападната политика на актуалните черногорски управляващи. В подготовката за влизането на Черна гора в НАТО Държавна фирма организира масирани дейности против НАТО, изискващи референдум за присъединението на страната към Северноатлантическия алианс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР