Политическата система в България се стабилизира, очертава се пълен мандат

...
Политическата система в България се стабилизира, очертава се пълен мандат
Коментари Харесай

Очертава се пълен мандат на ГЕРБ, прогнозира Иван Костов

Политическата система в България се стабилизира, обрисува се цялостен мандат на ГЕРБ, предвижда през днешния ден пред Би Ти Ви някогашният министър председател и началник на " Центъра за разбори и ръководство на риска " Иван Костов. Той добави, че локалните избори са посочили, че сега няма политическа опция на ръководещата партия.

Костов означи, че изборите в София дават съществени сигнали за увеличение на опозиционния избор. " Ако " Спаси София " имаше политическо посланичество и беше вкарала 8 съветници, съотношението в общинския съвет щеше да е 32 против 29 в ущърб на ГЕРБ ", аргументира се той.

По мотив решението на Борис Бонев да е самостоятелен претендент, което стана причина 7 места за общински съветници да се преразпределят към други партии, Иван Костов уточни, че това е знак, че Гражданското общество не може да образува опция на политическия терен.

" Политическата система е предпазена от Закона за политическите партии, който не разрешава, не политически структури да се състезават на равна нога с партиите ", добави някогашният министър председател.

Иван Костов назова спекулации изказванията, че гласувалите на първия тур на изборите за " Демократична България " и Борис Бонев са дали своят вот за Мая Манолова на балотажа, както разгласи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Костов поддържа с цифри изказванието си, като уточни, че при 225 980 гласа на десни гласоподаватели на първи тур, на втори Манолова освен не получава повече гласове, а даже губи над 33 хиляди гласа.

" От шест години не се занимавам с политика. Дори не съм призовавал да се гласоподава за някого ", по този начин Иван Костов отговори на изказванията на някогашния президент Росен Плевнелиев, че от 20 години разцепва десницата, в това число и на тези избори.

Иван Костов особено уточни, че желае да разяснява и изявленията на френския президент Еманюел Макрон от последните дни, като са себе си той дефинира, като най-дразнещо това, че НАТО е в мозъчна гибел. " Тове е възмутително изявление ", добави той.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (481)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР