Политическата система се стабилизира, очертава се пълен мандат на ГЕРБ,

...
Политическата система се стабилизира, очертава се пълен мандат на ГЕРБ,
Коментари Харесай

Иван Костов: Политическата система се стабилизира, избирателите не различават алтернатива

Политическата система се стабилизира, обрисува се цялостен мандат на ГЕРБ, а опция няма или най-малко гласоподавателите не я разграничават. Така някогашният министър председател и сегашен началник на " Центъра за разбори и ръководство на риска " Иван Костов разяснява в сряда обстановката след локалните избори.

" Няма политическа опция, не я разграничават гласоподавателите. Българска социалистическа партия не наподобява безапелационна, без значение, че някаква стъпка е направена напред. Не се обрисува политическа рецесия до края на мандата ", предвижда той пред бТВ.

" Изборите в София дават доста съществени сигнали, които би трябвало да бъдат регистрирани. Ако се огледа деликатно вота за общински съветници, ще се види, че този избор е опозиционен ", сподели Костов.

По мотив мощния резултат на самостоятелния претендент -кмет Борис Бонев от " Спаси София ", който в последна сметка обаче реализира единствено едно място в общинския съвет, Иван Костов акцентира, че в случай че бяха потърсили политическа поддръжка, щяха да имат повече представители в общинския съвет, само че в този момент гласовете им са се преразпределили в други партии.

Ако " Спаси София " беше намерила политическо представителството бе вкарала 8 общински съветници (съответстващи на броя гласове, получени от Бонев-бел.ред.), силите в Столичния общински съвет щяха да са в съответствие 32 за опозицията по отношение на 29 за ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация и " Атака ", обясни Костов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР