Политическата равносметка от изминалата година е великолепна. Режимът ГЕРБ е

...
Политическата равносметка от изминалата година е великолепна. Режимът ГЕРБ е
Коментари Харесай

2021 година за Николай Хаджигенов: Кадрите с полицейското насилие свалиха режима ГЕРБ

" Политическата равносметка от миналата година е превъзходна. Режимът ГЕРБ е натъпкан в ъгъла, изолирани са във всеки един смисъл, сега, в който падне и основният прокурор Иван Гешев те ще бъдат изолирани и правно ". Това съобщи пред Actualno.com юристът и някогашен народен представител Николай Хаджигенов. Припомняме, че през тази година той беше определен за депутат, в 45-то и 46-то Народно заседание от квотата на коалиция " Изправи се! Мутри вън! ", която по-късно се преименува на " Изправи се БГ! Ние идваме! ". На последните избори групировката не съумя да премине 4% преграда за влизане в Народното събрание. 



" Бих споделил, че сме единствените от обединението, които постигнахме резултат. Успяхме да отнемем Бюрото за сигурност и защита от основния прокурор Иван Гешев и да го върнем в Министерството на правораздаването. ВСИЧКО Пожарна охрана ТЕМАТА ЗА ОТНЕМАНЕТО НА БЮРОТО ЗА ЗАЩИТА НА СВИДЕТЕЛИ ЧЕТЕТЕ ТУК. Създадохме комисията за полицейското принуждение от летните митинги против режима на ГЕРБ и противозаконното подслушване на жители. Това е единствената комисия в двата Народното събрание от тази година, която съумя да събере всички доказателства по гореспоменатите случаи и да завърши с решение на Народното събрание. Тук резултатите също са положителни. Щеше ми се да имам още два дни, с цел да закрием спецсъдилищата в 46-тото Народно заседание, да приключим с лакейството и слугинажа на НСО, да махнем шефа на службата, който укриваше доказателства, само че по този начин се случи, че не успяхме ", сподели той.

 

(Кадри от полицийското принуждение от летните митинги на 2020 година пред Министерския съвет)

Докато беше народен представител, Хаджигенов оглави краткотрайна парламентарна комисия за полицейското принуждение против протестиращи жители от нощта на 10 юли и 2 септември 2020 година Той съобщи, че поради фрагментите все още се прави нова инспекция, а описът с подслушваните лица, взели участие в антиправителствените митинги, е станал по-голям. 

" Открити са още 11 служители на реда от митинга и против тях има дисциплинарни производства. По отношение на подслушванията все още са открити над 3000 души. Всичко обаче опира до Гешев, би трябвало да спрем тази Гешовщина въобще, с цел да се случи нещо. Това което съумях да направя, е да изпратя всичко допустимо по случая на Лаура Кьовеши и на всеки един депутат в европарламента. Включително към комисията по правата на индивида в Организация на обединените нации, с цел да видят по какъв начин работи прокуратурата. Самият факт, че европейският основен прокурор, дружно със служебния министър на правораздаването Иван Демерджиев, откриха метод да заобиколят прокуратурата, с цел да стартират да получават огромни каузи, е индикативен за бездействието на българската прокуратура. Тоест, ето ви още едно малко късче триумф. Всички ние знаехме, че имаше бити деца зад колоните на Министерския съвет, само че никой от нас не беше виждал същинските мащаби. Видяхме по какъв начин са хвърляни като трупи и дотам беше трагично, че това трябваше да се види. Така че, разкриването на фрагментите е огромен триумф. Същото се отнася и за подслушванията. Комисията в Народно събрание се снабди със относително малко имена, данни на малко от 900 души, все още са над 3000. Всички ни саботираха - прокуратура, спецсъилища, бюрото за надзор на СРС и все пак успяхме, тъй като това е българския Уотъргейт по 300 ", съобщи той.



(Скандалът с подслушванията и битите протестиращи докара до чуването на Главния прокурор Иван Гешев в Народното събрание. Припомнете си всичко по тематиката:  

Тома Белев: В 38 разработки на ГДБОП съм взел участие за образуване на прелом против властта по време на миналогодишните митинги

Хаджигенов добави, че най-голямото публично и политическо събитие на 2021 година е събуждането на българите. По думите му, митингът е съумял да ги ги научи ненапълно, че за свободата би трябвало да се бориш.

Юристът разяснява и трусовете в " Изправи се, ние идваме ", които на последните избори останаха отвън Народното събрание. Припомняме, че Татяна Дончечва от обединението беше упрекната от “Има подобен народ ”, в опит да купува депутати за 500К. Заради абсурда, по-късно другият сътрудник на " Изправи се! " – партия Волт на Настимир Ананиев, се разграничи и напусна обединяването. Впоследствие той поддържа Кирил Петков и Асен Василев на последните избори. (Повече за претекстовете за напускането вижте тук: Настимир Ананиев: Скандалът с Дончева беше катализаторът и „ Волт “ отдръпна поддръжката си за „ Изправи се. Ние идваме “ и тук: Дончева за 500 К: Не помня дали съм си драскала)

" Възможно е и по този начин да се каже: претърпяхме напредък и проваляне на обединението ни, само че ще кажа, че направихме и от нищо - нещо. Похарчихме по стотици хиляди левове за всяка една от предизборните акции и това единствено с един гол възторг. На места ние имаме организации и хора, с които единствено сме си писали във Facebook и даже и по телефона не сме се чували. Това е голият възторг. Вдигнахме вълна, направихме каквото можахме и в този момент ние си продължаваме. В момента нямаме структури, а имаме стотици молби на хора, които желаят да членуват. Така че в този момент започваме основаването на структури в страната. Предстои да разработим политическия живот на нашата партия ", сподели той.



В заключените Хаджигенов пожела на хората за празниците да схванат, че за свободата би трябвало да се бориш непрестанно и е добре това да се демонстрира и на децата, тъй като всичко зависи от нас.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР