Политическата подкрепа на България за НАТО твърдо не се променя,

...
Политическата подкрепа на България за НАТО твърдо не се променя,
Коментари Харесай

Захариева: Политическата подкрепа на България за НАТО твърдо не се променя


Политическата поддръжка на България за НАТО твърдо не се трансформира, сподели вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пред заместник-генералния секретар на НАТО Роуз Готемюлер, която е на работно посещаване в София, оповестиха от Министерство на външните работи.

Събеседниците размениха визии по политиката на „ Отворени порти “ на НАТО и евроатлантическата вероятност на страните от Западните Балкани.

Готемюлер даде извънредно висока оценка за сключването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред България и Република Македония, който е дал позитивен образец за всички страни от района.

„ Тази тематика беше високо в дневния ред на министрите на външните работи от НАТО през април и България чака тя да остане предпочитана по време на срещата на върха на НАТО през юли “, сподели министърът. Тя уточни, че в подтекста на съдействието сред НАТО и Европейски Съюз е изключително значимо двете организации да се изправят дружно и да подхващат бързи ограничения против хибридните закани.

Българският първи посланик напомни, че България одобри в сходство с решенията от Уелс да усили до два % от Брутният вътрешен продукт разноските си за защита и неотдавна е заделила над 100 милиона спомагателни лв. за заплати на българските военнослужещи.

„ Силно оценяваме всичко това “, отвърна Готемюлер и уточни, че при срещите си за по-малко от 24 часа в София е усетила мощната поддръжка на България за НАТО. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР