Политическата криза в Австрия се задълбочава. Президентът уволни всички министри

...
Политическата криза в Австрия се задълбочава. Президентът уволни всички министри
Коментари Харесай

Президентът на Австрия уволни всички министри от крайната десница с изключение на външния

Политическата рецесия в Австрия се задълбочава. Президентът уволни всички министри от крайната десница като се изключи външния, а министър председателят е нагърбен да основава краткотраен кабинет без поддръжката на болшинството в Народното събрание.

След корупционния скандал ръководещата коалиция се разпадна и на мястото на компрометираните министри ще бъдат издигнати специалисти.
Курц изиска оставката на вътрешния министър, напуснаха всички министри на АПС Канцлерът разгласи, че е подготвен да продължи работата на кабинета си като държавно управление на малцинството
„ След оставките и уволненията президентът ми разпореди задачата да сформира кабинет от специалисти. Това ще бъде краткотрайно държавно управление от хора с нужната подготовка и персонални качества”, съобщи министър-председателят Себастиан Курц.
Нови елементи и записи задълбочават политическата рецесия в Австрия Все още не е ясно в какъв състав ще продължи да работи държавното управление до предварителните избори
„ Искам дебело да подчертая - това е краткотрайно държавно управление и ще управлява страната до изборите и ще остане не власт до образуването на ръководещо болшинство. Призовавам всички парламентарно показани партии да бъдат виновни и да не прахосват парите на данъкоплатците”, сподели президентът Александер ван дер Белен.

Той изрази вяра, че опозицията ще даде късмет на краткотрайното държавно управление и няма да желае избор на съмнение на премиера в околните дни, тъй като " към този момент няма проект Б ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР