Политическата криза в Австрия се задълбочава. Правителството на канцлера Курц

...
Политическата криза в Австрия се задълбочава. Правителството на канцлера Курц
Коментари Харесай

Политическата криза в Австрия се задълбочава

Политическата рецесия в Австрия се задълбочава. Правителството на канцлера Курц се намира пред разпад. Снощи канцлерът разгласи желанието си да предложи отстраняването на вътрешния министър Кикл. С това ще се отвори пътят към без значение следствие на видеоаферата от остров Ибиса. Като ответна реакция Партията на свободата желае да изтегли всички свои министри от кабинета. Свалянето на Себастиан Курц от власт също наподобява допустимо.

 © БГНЕС
Опозицията в австрийския парламент съобщи желание да внесе избор на съмнение към канцлера. Лидерът на социалдемократите, втората политическа мощ в страната, във вчерашния плевел на събития ден, имаше среща с президента Ван дер Белен. След нея предложи ново управление на Австрия до изключителните избори през септември.
Памела Ренди-Вагнер, водач на социалдемократите: Споделих с господин Президента мнението на партията ми, че едно положително решение е, в случай че всички постове, в това число и канцлерският, бъдат заети от специалисти в преходното държавно управление. Така ще възвърне спокойствието и стабилността.
Себастиан Курц разполага в Народното събрание единствено с 62 депутати от 183. Без съдружен сътрудник той не може да прокара нито един закон. Канцлерският му стол стартира да се клати. Довчерашните му сътрудници от Партията на свободата са подготвени да поддържат вота на съмнение. Кога ще бъде плануван той ще стане ясно през днешния ден. Бившият австрийски президент Хайнц Фишер разяснява, че в Австрия протичащото е безспорен казус.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР