Политическата криза е изкуствено създадена, защото няма икономически или политически

...
Политическата криза е изкуствено създадена, защото няма икономически или политически
Коментари Харесай

Журналистът Найо Тицин: Тази политическа криза е изксутвено създадена от два политически субекта

Политическата рецесия е изкуствено основана, тъй като няма стопански или политически фактори, които да доведат до разпада на обединението. Такова мнение изрази журналистът Найо Тицин в студиото на Нова телевизия.

“Тази политическа рецесия е изксутвено основана от два политически субекта - Има Такъв Народ и ГЕРБ, тъй като няма действителни стопански или политически фактори, които да обуславят разпада на обединението. Не бих се усъмнил в акушерството на президента ", сподели Тицин. 

Политическата обстановка у нас кометирата още психиатърът доктор Цветеслава Гълъбова, политологът Росен Стоян и някогашният народен представител Методи Андреев. 

Според Медоти Андреев в случай че третият изследователски мандат бъде даден на Българска социалистическа партия няма да има държавно управление, ще има избори. “БСП не са проблем на обединението - Има Такъв Народ са проблем. Много е хазартно политически да си вярваш, че хората към Слави и Тошко могат да са други. Те са свързани със задкулисието, обслужват това борисово време, от което всички желаеме да излезем ", счита Андреев.

Според Тицин обаче, има опция мандатът да бъде връчен точно на Има Такъв Народ. “В момента най-близката парламентарна група до президента е Има Такъв Народ. Това не би изключило опцията точно на тях да бъде връчен мандата ", сподели журналистът.

Според Андреев “тук е моментът на  Българска социалистическа партия да се потвърди като съвременна социалдемократическа партия. Сега е моментът тя да се ориентира вярно ".

Ако обаче не бъде формирано държавно управление пред страната ни ще има редица рискове, считат специалистите.

“Едното е да не можем да си осъществим условията по Планът за възобновяване, другото е енергийната рецесия. Трябва всичко допустимо да се направи, даже и от служебните държавни управления, в случай че те дойдат ", безапелационен е Методи Андреев. Според него би трябвало да се подпише контракт за полутечен газ със Съединени американски щати. “А по-късно, в случай че войната в Украйна завърши, при тогава към този момент диверсифицирана България, да има договаряния с “Газпром " ", добави Андреев.

“Още по-голямата заплаха е отдалечаването във времето на правосъдната промяна ", счита доктор Цветеслава Гълъбова. “Това е базово, с цел да преборим корупцията, която е в основата на всичките ни беди. Ако ние не преборим корупцията, ще загинем като общество ". сподели още тя.

“Трябва да следим и събитията в РСМ. Възможни са провокации през Сърбия към Русия ", счита политологът Росен Стоянов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР