Политическата Група на прогресивния алианс на социалисти и демократи в

...
Политическата Група на прогресивния алианс на социалисти и демократи в
Коментари Харесай

Ново настояване към Вучич да въведе санкции срещу Русия

Политическата Група на прогресивния алианс на социалисти и демократи в Европейския парламент прикани президента на Сърбия Александър Вучич да направи явен проевропейски избор и да вкара наказания против Русия, оповестява вестник "Данас ".

Втората по величина група в Европейския парламент прикани Александър Вучич да обнови демокрацията и върховенството на закона в страната и съществено да схване промените по европейския път. В известие във връзка успеха на Вучич и неговата Сръбска прогресивна партия на изборите в неделя социалистите и демократите показват, че Белград би трябвало допустимо по-скоро да се причисли към глобите на Европейски Съюз срещу Русия, а противоположното държание на Сърбия ще има последствия за нейната европейска вероятност.

"Връщането на плуралистичния парламент в Сърбия е положителна стъпка. Същевременно социалистите и демократите съжаляват поради лимитираните благоприятни условия на гласоподавателите да създадат избор въз основата на информации, свободни от непрестанен напън на ръководещата партия ", се споделя в известието.

Депутатът от социалистите и демократите Теис Рутен, началник на делегацията на Европейския парламент, която следи изборите в Сърбия, съобщи, че основният триумф в този развой е присъединяване на опозицията, само че за жалост, с изключение на дейното присъединяване на гласоподавателите, не може да добави нищо положително. Той сподели, че в изборите изцяло е доминирала ръководещата партия.

"СПП и нейните съдружници правиха напън върху гласоподавателите, злоупотребяваха с медийната сцена и още веднъж потвърдиха нашето отчаяние от събитията в Сърбия ", сподели евродепутатът. Рутен означи, че с изключение на всичко това, в идващия състав на сръбския парламент ще има и извънредно десни партии.

Той добави, че е значимо да се подчертае, че провеждането на три разнообразни равнища на избори едновременно не би трябвало да бъде процедура в нежни демокрации, защото слабите изборни условия са основа за корист от управляващите.

Хърватският евродепутат Тонино Пицула съобщи, че Европейският съвет не би трябвало да отваря нови глави в присъединителните договаряния със Сърбия, до момента в който държавното управление на Вучич не направи явен избор за Европейски Съюз, до момента в който не се откаже от целеустремено заличаване на върховенството на закона и до момента в който не вкара наказания против Русия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР