Политическата, финансовата и оръжейната подкрепа на Швеция и Финландия за

...
Политическата, финансовата и оръжейната подкрепа на Швеция и Финландия за
Коментари Харесай

Анкара: Политическата, финансовата и оръжейната подкрепа на Швеция и Финландия за терористични организации заплашва НАТО

Политическата, финансовата и оръжейната поддръжка на Швеция и Финландия за терористични организации заплашва НАТО, съобщи през днешния ден министърът на защитата на Турция Хулуси Акар в изявление пред публицисти след срещата в Брюксел на министрите на защитата от НАТО, оповестяват турски медии.

Акар се оплака също по този начин, че рестриктивните мерки върху турската отбранителна индустрия вредят на НАТО и не се преценяват с духа на алианса.

" Ние изпълняваме своите отговорности в НАТО от 70 години и ще продължим да го вършим. При все това, ние ясно подчертахме, че ще продължим да пазиме нашите национални права и ползи ", посочи Акар.

" НАТО е организация за сигурност. Една от главните ѝ цели е битката с тероризма. Основополагащите правила на НАТО постановат всевъзможни типове битка с тероризма в името на районната и интернационалната непоклатимост и сигурност ", акцентира той.

Турция се опълчва на присъединението на Финландия и Швеция към НАТО на съображение, че обезпечават леговище на членове на Кюрдската работническа партия (ПКК) и Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО), както и заради обстоятелството, че двете страни са спрели износа си на оръжия за Турция през 2019 година В опит да преодолеят турската опозиция, Финландия и Швеция обявиха, че стягат антитерористичното си законодателство и биха могли да улеснят изискванията за оръжейни продажби на Турция, откакто станат членове на НАТО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР