Политическата асамблея на Европейската народна партия (ЕНП) прие днес резолюция,

...
Политическата асамблея на Европейската народна партия (ЕНП) прие днес резолюция,
Коментари Харесай

Политическата асамблея на ЕНП призовава Австрия да вдигне ветото на Румъния и България за Шенген

Политическата асамблея на Европейската национална партия (ЕНП) одобри през днешния ден резолюция, подкрепена от румънската Национално-либерална партия (НЛП) и Демократичния съюз на унгарците в Румъния (ДСУР), с която желае колкото се може по-бързо присъединение на Румъния и България към Шенген, се показва в известие на евродепутата от НЛП Зигфрид Мурешан, който е заместник-председател на европейската политическа групировка, съобщи Аджерпрес, представена от БНР.

" Ние, Политическата асамблея на ЕНП, най-голямото политическо семейство в Европа, пожелаваме от държавното управление на Австрия да преразгледа позицията си и да одобри интеграцията на Румъния и България в пространството на свободно придвижване. Призоваваме в същото време всички партии, които са част от политическото семейство на ЕНП, да усилят напъните си за постигането допустимо най-бързо на присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство ", се показва в известието.

" Шенгенското пространство ще бъде по-сигурно с присъединението на Румъния и България. Това е вярно решение и има цялостната поддръжка на Политическата асамблея на ЕНП ", се отбелязва още в цитирания текст.

Следващото съвещание на Съвета по правораздаване и вътрешни работи, на което може да бъде подложено на гласоподаване присъединението на Румъния и България към Шенгенската зона, ще се състои в Брюксел на 4 и 5 декември, припомня Аджерпрес.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР