Политическата активистка и член на руската група Pussy Riot Мария

...
Политическата активистка и член на руската група Pussy Riot Мария
Коментари Харесай

Млада непримирима активистка се дегизира като доставчик на храна и напусна Русия

Политическата активистка и член на съветската група Pussy Riot Мария Альохина избяга от домакински арест в Москва, дегизирана като снабдител на храна, написа The New York Times.

33-годишната Альохина беше под домакински арест от април, откакто дружно с останалите от Pussy Riot участваха на митинг против войната в Украйна.

Альохина е подхванала дръзкото бягство, тъй като е била наказана да прекара 21 дни в наказателна колония. Тя се дегизирала като снабдител на храна и съумяла да се измъкне от Русия. Лидерката Pussy Riot потърсила леговище в Литва, където й обезпечили документи за пътешестване. След няколко несполучливи опита за прекосяване границата сред Беларус и Литва, активистката съумяла да си обезпечи специфичен документ, който й дава права на жител на Европейски Съюз.

Сравнявайки историята си с " шпионски разказ “, Альохина сподели пред The ​​New York Times: " Щастлива съм, че съумях да се измъкна от съветските управляващи. Все още не разбирам изцяло какво съм направила. Не мисля, че Русия към този момент има право да съществува. Още преди войната имаше въпроси от какви полезности е обединена и накъде отива. Но в този момент не мисля, че това към този момент е въпрос “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР