Политическа партия ВОЛЯ излезе с позиция във връзка със новите

...
Политическа партия ВОЛЯ излезе с позиция във връзка със новите
Коментари Харесай

В този вид законът за спекулата ще удари тежко и най-коректния търговец, категорични са от ВОЛЯ

Политическа партия " ВОЛЯ " излезе с позиция във връзка със новите разпореждания от Закона за изключителното състояние, касаещи спекулата. Те гласят, че  " всички икономически субекти са длъжни да дават на популацията предлаганите от тях артикули и услуги на цени, равни на средноаритметичните цени на предлаганите от тях артикули и услуги през последните три месеца " преди въвеждането на изключително състояние. За нарушаване на наредбата на " отговорните лица се постанова имуществена глоба в размер на 5 на 100 от оборота " за миналата година, а на представляващите ги физически лица - санкция в размер от 20 хиляди до 100 хиляди лева
Ето какво гласи позицията на партията на Веселин Марешки:
" С спешни ограничения, които би трябвало да оказват помощ за запазване освен здравето на хората, само че и за оцеляване на биснеса, на процедура се дава опция и дребното работещи компании да бъдат унищожени! Текст на закона за ограничения по време на изключително състояние гласи: " Всички икономически субекти са длъжни да дават на популацията предлаганите от тях артикули и услуги на цени, равни на средноаритметичните цени, които са имали същите артикули през последните три месеца преди настъпването му. “
Ние от ВОЛЯ се разгласяваме изрично срещу признатия текст , . Закон, които не може да се разбере и не е зависещ на никаква икономическа логичност, няма по какъв начин и да бъде спазен! Ако доставчиците вдигнат цените, търговците би трябвало да работят на загуба или въобще да не оферират дадени артикули! ".
По-рано през днешния ден Сдружението за съвременна търговия съобщи в изпратено до медиите мнение, че новите разпореждания за спекулата са " неверен инструмент за ограничение на цените и ще доведат не до по-ниски цени, а до тежки последствия за българската стопанска система - дефицити на артикули и услуги, безпорядък, корупция, банкрути, далавера, увеличение на сивия бранш и спад на приходите в държавния бюджет тъкмо когато те са най-нужни ".
В умозаключение от сдружението насочат зов към президента Румен Радев да наложи несъгласие върху текста за налагане на таван върху цените, а в случай че законът въпреки всичко влезе в действие Народното събрание незабавно да анулира въпросните текстове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР