Политическа партия ВОЛТ откри кампанията си за европейски избори като

...
Политическа партия ВОЛТ откри кампанията си за европейски избори като
Коментари Харесай

ВОЛТ откри кампанията си за евроизборите като засади 6 дръвчета

Политическа партия ВОЛТ откри акцията си за европейски избори като засади 6 дръвчета в градинката на столичната ул. " Черковна " 87. 

Броят на дърветата е определен, освен тъй като ВОЛТ е номер 6 в бюлетината за евроизборите, шест са и страните основателки на Европейския съюз, изясняват от партията.

Според водача Настимир Ананиев посланието е, че от политическата групировка желаят да " пускат корени " в българската и европейската политика. По негови думи обаче това е мъчно, защото има проблем с медийното отразяване на дребните партии.

" Самите социолози споделят, че има към 25% от хората, които още не са решили за кого ще гласоподават. А те от кое място образуват мнението си - 70% от малките екрани. И в действителност в случай че малките екрани демонстрират единствено тези 5 партии... ще изберем най-малкото зло, само че не и нещо ново, нещо, което да е по-различно, нещо, което да бъде опция ", разяснява Ананиев.

ВОЛТ е първата общоевропейска партия и има структури във всички стани членки на Европейски Съюз, както и в Албания, в Швейцария и в Сърбия. Партията ще взе участие и в избори в 8 от страните - България, Германия, Холандия, Испания, Швеция, Белгия, Англия и Люксембург.

По думите на Ананиев в множеството от страните се е оказало проблем партията да се записва за избори - " има бариери и се стопират в действителност новите играчи ", разяснява той. 

" Старите политици, политическите партии се пробват да се оградят и да са единственият избор, когато се стигне до избори. Ще ви дам единствено 2 образеца - единият е в Италия, където би трябвало да се съберат 150 000 подписа, което звучи доста елементарно, защото Италия е към 80 млн., само че те са разграничени на 5 разнообразни района, в които би трябвало да се съберат по 30 000 индивида, което го прави съвсем невероятно. ВОЛТ Италия въпреки всичко събра 100 000 подписа за дребното време, което имаха ", разяснява Ананиев.

Той още изясни, че сходни компликации са срещнали и в Португалия, където би трябвало да се съберат 7500 подписа. Макар и да са малко като брой, подписите там би трябвало да са нотариално заверени.

" Това значи, че би трябвало да заведете всеки човек при нотариус, който да завери своя автограф - можете да си визиите за каква логистика става въпрос.

По думите на Ананиев съществено преимущество на партията е и че никой от листата няма политически опит. 

" Аз съм единственото лице, което има някакъв политически опит. Всички, които виждате тук и другите 6, които сега не участват, в никакъв случай не са били част от политически план. Всъщност нашата листа е най-гражданската от всички листи, които се явяват на изборите ", съобщи той. 

Като свои основни цели, от ВОЛТ дефинират:

- Европейско опазване на здравето посредством въвеждане на електронна здравна карта и увеличение средствата за опазване на здравето до 6,9% от Брутният вътрешен продукт

- Гарантиране на европейски приходи посредством възобновяване на стопански изостаналите региони и поощряване на нововъведенията във всички области

- Силен микро и фамилен бизнес посредством повишение на прага за наложителна регистрация по Данък добавена стойност и понижаване на административната тежест

Номер 2 в листата Златомира Цолова разяснява, че е значимо да се работи за паневропейски решения за опазването на здравето в страната - за дигитализирането на медицинския здравен файл, основаването на благоприятни условия българи да се лекуват в чужбина посредством финансирани канали сред здравните каси на другите страни.

Номер 10 в листата Светла Миланова очерта като приоритет да се работи за правосъдна промяна в България, защото съгласно нея правосъдието е абдикирало и не оказва нужното въздействие за салдото в публичните връзки. 

Партията също по този начин ще работи за европейският парламент да има законодателна самодейност, защото това е най-демократично определената институция. Според тях не е редно да е единствено в ръцете на Европейската комисия, само че да има опция да бъде диктувана и от представителите на страните членки.

Начело е на листата е водачът на групировката Настимир Ананиев, като измежду лицата се вижда и първият чужденец претендент за евродепутатско място от България. Става въпрос за холандеца Дани Ван Сантен, който от 3 години живее и работи в София.

Той ще подписа брак с българската си другарка Поли ден преди европейските избори. Ван Сантен съобщи, че желае да изравни виталният стандарт в България с този в Холандия и дефинира като свои цели транспарантното харчене на средства за инфраструктурни планове и развиването на микро и фамилния бизнес.

От партията също по този начин имат полов баланс в листата, като измежду претендентите са номинирани 8 мъже и 8 дами. Сред тях са правните специалисти Мартин Граматиков, Светла Миланова и Борислав Тасев, както и специалистът по вътрешен пазар и стопанска система Златимира Цолова, която има дълготраен опит в Европейската комисия и Европейския парламент. Сред останалите претенденти се подреждат бизнесмени, шеф на учебно заведение, студентка, търговец и пенсионер.

Партията е относително нова - тя бе учредена през 2018 година, като основните ѝ последователи са студенти и млади работещи хора. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР