Политическа партия МИР остро протестира срещу бавния и неефективен начин

...
Политическа партия МИР остро протестира срещу бавния и неефективен начин
Коментари Харесай

Дай пари и чакай, за да станеш български гражданин, е срамна политика

Политическа партия МИР остро стачкува против бавния и неефикасен метод за издаване на удостоверения за български генезис на нашите сънародници в чужбина. В приемната на партията идват десетки сигнали за мудно и официално отношение към претендентите, искащи българско поданство.

Структурата, на която е поверена тази стратегическа задача - Държавната организация за българите в чужбина, в състав от двадесетина държавни чиновници, в това число скъпоплатени ръководител, зам.-председател, основен секретар, юрист - явно не се оправя с поверената й от нас задача. Данъкоплатците биват заблуждавани, че тази организация прави работа и има отношение към българите в чужбина.

След арестите в ДАБЧ в края на октомври 2018 година, нещата освен, че не се усъвършенстват, само че проблемите се задълбочават и все по-трудно се обработват документи. Всеки ден пред постройката на организацията се следят опашки от чакащи хора, чиито документи се обработват мудно, несъответстващо и непрофесионално. Битката с корупцията явно не дала като резултат гъвкава и добре работеща администрация, се споделя в позицията на партия МИР.



„ Българските исторически общности и българите в чужбина не би трябвало да са „ обект на ухажване " от страна на политиците единствено по избори, те би трябвало да бъдат приоритет за ръководещите. Все по-наложително е държавното управление да поеме отговорност за неглижирането на казуса с ДАБЧ и да даде отговори за корупционният модел при издаването на документи за българско поданство ", сподели предкседателят на партията Симеон Славчев. Според него в случай че мълчанието се приема за знак на единодушие, то тогава държавното управление косвено застава зад основаната процедура, който желае българско поданство - първо да заплати!

Сред предпочитаните цели на Политическа партия МИР е приобщаване и включване на българските жители - краткотрайно или непрекъснато пребиваващи зад граница - към държавния и обществено-политическия живот в България. За всички нас е значимо провеждането на поредна просветителна политика на българската страна за всички равнища на образованието на българските жители и българите от историческите български общности в чужбина. Нужно е да се развие механизма за подкрепяне на нашите религиозни храмове и национални общности в чужбина.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР