Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) предлага всички заседания на

...
Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) предлага всички заседания на
Коментари Харесай

Партия МИР предлага всички заседания на Министерски съвет да се излъчват онлайн

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) предлага всички съвещания на Министерски съвет да се излъчват онлайн. Това сподели водачът на партията Симеон Славчев.

„ Мотото на новоизбраното държавно управление е нулева приемливост към корупцията, а първата крачка към нейното реализиране е цялостна бистрота. Именно за това партия МИР предлага Министерски съвет още на идващото си съвещание да вземе решение, че всички негови съвещания ще се излъчват онлайн. Хубаво е министрите да дадат образец за бистрота, още повече че сега съвещанията на Народното събрание се излъчват онлайн, както и огромна част от съвещанията на съвсем всички Общински препоръки в България също се излъчват онлайн “, това съобщи ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.
Симеон Славчев: Прокуратурата е отговорна за водния геноцид в България
Бездействието на прокуратурата е отговорна за прекъсването на доставките на хлор за обеззаразяване на водата за питейно-битови потребности на клие...
Прочети повече
Той прикани новото държавно управление, както и всички съдружни сътрудници в него да разпространят до всички медии и създадат обществено цялото подписано от тях съдружно съглашение с всички приложения към него.

„ До момента четворната коалиция не е разгласила цялото си съдружно съглашение, с което да се срещнат всички български жители. Хубаво е, когато приказваш за бистрота да даваш персонален и своевременен образец за това. Правителството беше определено от Народното събрание без българските жители да са видели и разбрали на процедура какви са съответните цели и цели на четворната коалиция на Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България. Към днешна дата никой българин не знае какви ще са съответните цели и задания във всяка секторна политика, а това е извънредно значимо, с цел да може да се реализира цивилен надзор върху ръководството на страната “, съобщи още Симеон Славчев.

Той акцентира, че е сюрпризиран от обстоятелството, че за новото съдружно държавно управление решаването на демографската рецесия в България не е приоритет.

„ Във всички обществени и изявления до в този момент не чухме нито от Кирил Петков, нито от Корнелия Нинова, нито от останалите съдружни сътрудници и една дума за това, че излизането на страната от демографската рецесия е приоритет за това държавно управление. За страдание не чухме и нито една дума по какъв начин българската стопанска система ще стане работеща и ефикасна. Силно се надявам да са разписали всичко това в съдружното си съглашение и за това за следващ път ги приканвам да го разгласяват и разпространят до всички медии “, сподели още водачът на партия МИР Симеон Славчев.
Симеон Славчев Политическа партия МИР: И тези избори се организираха по герберски (ВИДЕО)
Партия МИР е партията, която сплотява моралните, инициативните и родолюбивите българи, тя не е партия за два дни или за два избора, к...
Прочети повече
Той се учуди също, че по време на договарянията за сформиране на държавно управление съдружните сътрудници са се разбрали да се сътвори Министерство на бедствията и повредите, а в гласуваната конструкция на Министерски съвет такова министерство липсва.

„ Хубаво е ръководещите да кажат в коя част на МОЛ-а се скри и изчезна Министерството на бедствията и повредите и за какво то не е част от структурата на Министерски съвет. Партия МИР повече по една година предлага да се сътвори Министерство на бедствията, повредите и ръководство при рецесии. В изискванията на пандемията от Ковид-19, в изискванията на водни и екологични рецесии, това министерство с изключение на, че ще може дейно и координирано да ръководи всяка една рецесия, то ще има за задача и да предотвратява тези рецесии. Няколко държавни управления подред потвърждават, че не могат да предотвратяват и ръководят нито една рецесия в страната и това е тъй като няма явен протокол и съответно министерство, което да координира всички виновни институции в страната, които би трябвало да си взаимодействат при бедствия и рецесии. Именно заради тази причина партия МИР предлага да се одобри неотложно и Закон за ръководство при рецесии “, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев. Според него Законът и основаването на особено министерство ще предотврати огромна част от бедствията и рецесиите в България или при тяхното пораждане ще даде опция те да се ръководят дейно и да се преодоляват бързо.

Той прикани ръководещите да премислят решението си и да внесат промяна в структурата на Министерски съвет, в която наложително да има Министерство за изключителните обстановки и ръководство при рецесии, както и настоящи към него структури на Междуведомствен и Експертен съвет, а също по този начин да се възстановят и структурите на „ Гражданска отбрана “.

„ Към новосъздаденото Министерството на изключителните обстановки и ръководство при рецесии да преминат на послушание Противопожарна отбрана, Български Червен Кръст, както и Спешна здравна помощ, само че без структурите на обособените лечебни заведения, които при другите бедствия, повреди, произшествия и рецесии да работят координирано и дейно “, съобщи Симеон Славчев. Той акцентира, че за партия МИР отбраната, сигурността и здравето на българските жители са приоритет, тъй като няма нищо по- скъпо от човешкия живот и прикани новото държавно управление това да стане и техен главен приоритет.
Партия МИР: България е суверенна страна, само че не застрашавайте гражданския и етническия мир в страната
България е суверенна страна и никой няма право да се намесва в нашите вътрешни работи, само че не застрашавайте гражданския и етническия ми...
Прочети повече
Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР