Политическа партия Движение Да България изпрати до Комисията за борба

...
Политическа партия Движение Да България изпрати до Комисията за борба
Коментари Харесай

"Движение Да България" поиска Пеевски да бъде проверен за конфликт на интереси

Политическа партия " Движение Да България " изпрати до Комисията за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос към Народното събрание сигнал против народния представител Делян Славчев Пеевски. В него се показва, че макар, че той е огромен притежател на медии, взе участие в правенето и депозирането на законопроект за наредба на медийната и разпространителска активност.

Формално задачата на закона е да докара до " оптимално транспарантна медийна среда ". Реално, това е следващият законопроект на Делян Пеевски, с който той прави опит да се разграничи от свои бизнес ползи или дейности в предишното и е ориентиран против негови съперници. Предишният сходен касаеше КТБ.

" Не са налице обществени данни, че Пеевски е заявил частния си интерес, с което вероятно е нарушил член 147 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание. По този метод националният представител препятства опцията да бъде отведен от присъединяване в разискването и гласуването на законопроекта ", се споделя в претекстовете на партията. Настоява се, в случай че има нарушаване на закона, народен представител да понесе плануваното наказване в правилника на Народното събрание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР