Политическа партия ДРОМ излезе с официална позиция по повод предложенията

...
Политическа партия ДРОМ излезе с официална позиция по повод предложенията
Коментари Харесай

Илия Илиев, ДРОМ: Предложенията на ВМРО са характерни за времена на диктатори

Политическа партия " ДРОМ " излезе с публична позиция във връзка предложенията за промени в Конституцията на Вътрешна македонска революционна организация. Според ръководителя на партията Илия Илиев тези оферти са присъщи за времена, по време на които са управлявали диктатори.

Вижте целия текст на позицията:

Уважаеми Колеги,

Изразяваме позицията на Политическа партия “ДРОМ “ по отношение на предложенията на Красимир Каракачанов- ръководител
на Вътрешна македонска революционна организация, за промени в конституцията.

Считаме, че огромна част от по този начин препоръчаните текстове за смяна в Конституцията са политики, присъщи за едни по-стари исторически времена, в които са управлявали диктатори. Учудени сме по какъв начин премиера господин Борисов се е съгласил по този начин небрежно (на коляно) да приема такива простотии, които е ясно, че няма по какъв начин да станат и още повече да бъдат подложени на референдум, за който ще
са нужни милиони левове от бюджета на данъкоплатеца. Явно господин Борисов се чуди по какъв начин да се отърве от клопката на цялата тази коалиция „ Обединени патриоти “, която е една от най-големите неточности, че ги е позволил в ръководството.

Тук ще разясняваме единствено две от предложенията на Вътрешна македонска революционна организация.

1.Предложението за наложителен учебен ценз, с цел да имаш правото на изборен глас.
Считаме, че това е предложение, което нарушава освен Конституцията в сегашният и тип, само че и редица регламенти, касаещи свободата и правата на индивида на „ Съвета на Европа “. Също по този начин това би попречило на доста български жители, които са естествени, работещи, трудещи се хора и по една или друга причина не са съумели да се дипломират, само че изрично такива хора не могат да бъдат поставени под един знаменател като необразовани или незаслужаващи да упражняват своето изконно право да избират кой да ги ръководи.

Считаме, че това е едно популистко предложение целящо разцепление на нацията, печелене на политически дивиденти единствено за избран кръг гласоподаватели.

2.Предложението за наложителна донаборна военна работа.

Уважаеми, господин Каракачанов- министър на защитата, в случай че не знаете България е член на НАТО от 29.03.2004 година, за което България като страна член на Алианса заплаща 2% от Брутният вътрешен продукт или 1 972 620 000 лева годишна вноска.

НАТО е най-голямата интернационална организация за военно съдействие на планетата, която пази и нас България. Именно поради това считаме, че наложителната военна работа би ни върнала обратно във времето. Държавата ще прави стотици милиони левове годишни разноски, а в това време обществената и здравната сфера са в колапс спрямо другите развити западноевропейски страни.
При тези условия поражда разумният въпрос, не е ли по-добре и по-важно големите средства, които министър Каракачанов би вложил в наложителната военна работа да се вложат за по-добро опазване на здравето, за по-високи пенсии и по-ефективна обществена политика.

Силно сме възмутени от политиките, които се пробват да прокарват „ Обединени патриоти “, тъй като по-голямата част от тях не почиват на логиката за интерес на цялото ни общество, а по-скоро за техни персонални и партийни ползи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР