Политическа намеса в съдебната власт винаги е имало - скрито

...
Политическа намеса в съдебната власт винаги е имало - скрито
Коментари Харесай

Нели Куцкова: Политическа намеса в съдебната власт винаги е имало – скрито или явно

„ Политическа интервенция в правосъдната власт постоянно е имало - прикрито или очевидно. Според измененията в Закона за правосъдната власт както за правосъдната, по този начин и за прокурорската квота е планувано, че политически лица не може да стават членове. Много зависи от хората. Понякога се случваше по този начин, че хората от нашата колегия са по-зависими от политически напън, в сравнение с тези, определени от парламентарната квота ". Това съобщи някогашният ръководител на Съюза на съдиите Нели Куцкова в ефира на предаването „ Твоят ден " по NOVA NEWS.

Относно следствието по проблема с убийството на Мартин Божанов - Нотариуса и магистратите, посещавали неговия частен клуб, Куцкова сподели, че работата на парламентарната комисия няма правна стойност, само че е значима за публичната конюнктура. Тя е съгласна, че би било добре изпълняващият длъжността основен прокурор Борислав Сарафов да се отдръпна от поста си, до момента в който текат следствията по въпросите с Божанов и „ Осемте джуджета ". „ Ако той се отдръпна, това значи, че съвестта му е чиста и няма да се меси в следствието ", сподели Куцкова.

„ Сред съдиите не съм забелязала боязън, само че измежду прокурорите виждаме, че текат някакви процеси. Има наказателно произвеждане против прокурор, което е шокиращо. Не се знае дали ще излезе нещо от това дело, или той ще осъди страната след това ", добави Нели Куцкова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР