Политическа лоялност и нравствена чистота, висока професионална и политическа компетентност,

...
Политическа лоялност и нравствена чистота, висока професионална и политическа компетентност,
Коментари Харесай

Политическа лоялност и нравствена чистота - БСП пише правила за нов лидер

Политическа преданост и нравствена непорочност, висока професионална и политическа подготвеност, управителен и учредителен опит, партийна и социална толерантност, комуникативност и диалогичност - това са критериите, на които би трябвало да дава отговор всеки предстоящ водач на Българска социалистическа партия. Левицата свиква пореден пленум през днешния ден, на който би трябвало да разиска и приеме разпоредбите за осъществяване на първите вътрешни избори за ръководител.

Датата на избора ще се дефинира от Националния съвет, като въпреки всичко изискването е изборите да се състоят не по-късно от 120 дни преди конгреса. Очакванията са вотът за водач да се случи доникъде на април, а най-висшият партиен конгрес да се събере през май. Ще има специфична партийна ЦИК, а по места структурите ще образуват районни, общински и секционни комисии.

Номинации за водач ще вършат всички структури. Изискването обаче е да бъде спазен устава, в който е записано, че водачът би трябвало да има 8 години партиен стаж, от които 4 като член на национални органи.

Всички претенденти, които дават отговор на тези условия, ще бъдат изписани в обща бяла бюлетина по азбучен ред. В разпоредбите се позволява и провеждането на балотаж.

Всеки претендент може да финансира предизборната си акция с персонални средства и дарения от физически лица в размер на 10 минимални работни заплати, т.е. до 6100 лева Кандидатите могат да имат покровители в изборните секции.

Право на избор ще имат всички членове на Българска социалистическа партия, като броят им ще бъде възложен на ЦИК от Националния съвет не по-късно от 45 дни преди датата на избора. А при самия избор ще се изисква партийна брошура.

Избирателните описи ще се вършат от локалните структури, ще се издават и удостоверения за гласоподаване на друго място.

Изборите ще бъдат приети за законни, в случай че в тях са взели участие повече от половината от членовете на партията. Резултатите би трябвало да бъдат оповестени не по-късно от 48 часа след края на изборния ден. За определен за водач ще се смята този претендент, който е получил повече от половината действителни гласове.

Настоящата лидерка Корнелия Нинова към този момент поръчка, че ще се бори да резервира поста си  отпред на партията. 

От началото на декември в Българска социалистическа партия стартира отчетно-изборна акция, като се чака на доста места да има промени в управленията на структурите. Събранията ще би трябвало да изберат и новите делегати за конгреса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР