Политическа интрига в Парламента. Продължават споровете за увеличените партийни субсидии,

...
Политическа интрига в Парламента. Продължават споровете за увеличените партийни субсидии,
Коментари Харесай

Харизанов: ГЕРБ не губи от позицията, която е заела в момента

Политическа конспирация в Парламента. Продължават разногласията за увеличените партийни дотации, които скочиха от 1 на 8 лв. на получен глас. ГЕРБ разясниха, че са дали своят вот по гледище на “Патриотите”.

Иначе имало риск да не бъде признат бюджетът. “Патриотите” на собствен ред обявиха, че не са рекетьори.

Движение за права и свободи още веднъж упрекнаха ръководещите в сделки с Българска социалистическа партия. Премиерът Бойко Борисов отхвърли обвиняванията и върна дебата за парите на партиите.

“Като чух Цонев да приказва за комунисти, антикомунисти и националист, който поддържа брака, взех решение, че приказва за държавно управление „ Орешарски”, а той приказвал за гласуването онази вечер”, съобщи в ефира на „ Събуди се” по Нова тв Георги Харизанов от Института за дясна политика.

„ Пленарните съвещания са транспарантен развой и елементарно може да бъде проследено дали инцидентно от един миг споразумение, в което ГЕРБ не взе участие, стартира да бойкотира гласуванията и едни към 30 параграфа от гласуването на бюджета не могат да бъдат гласувани и да се продължи напред.

След което се прекъсва съвещанието, на председателски съвет се дават въпросните оферти, след което се оказва, че повдигането на дотацията е само изискване да се продължи напред.

Това е елементарно проверимо. Изключително елементарно е да се откри дали е по този начин. На идната заран от Движение за права и свободи да се показват задачите в бяло е тяхно право. Те не са взели участие в гласуването”, сподели още той.

„ Два са безспорните обстоятелството. Първият е, че за първи път Движение за права и свободи не държи ключа към каквото и да било болшинство и остана в изолираност. Странно беше, че още сутринта на този ден Карадайъ направи декларация, че има такава сделка сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ.

Абсурдно е да има такава сделка, още повее на такава тематика. Да се приказват такива неща е политически несериозно”, счита анализаторът Росен Карадимов.

„ Трябва да гледаме обстановката повече в дълбочина. Проблемът за дотацията е сериозен. Не мисля, че ГЕРБ губи от позицията, която е заела сега.

Дори не мога да си обясня, за какво би трябвало да се изяснява толкоз доста. Политически, аз считам, че това, което се случи, е рационално и вярно.

То се случи без сделка, въз основа на обстоятелствата, които се развиха в границите на този ден, и Народното събрание реализира един впечатляващ консенсус по този въпрос”, съобщи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР