Политическа буря в Украйна - най-младият премиер в историята на

...
Политическа буря в Украйна - най-младият премиер в историята на
Коментари Харесай

Премиерът на Украйна подаде оставка след скандал

Политическа стихия в Украйна - най-младият министър председател в историята на страната - 35-годишният Алексей Гончарук, подаде оставка. Причината е аудиозапис, в който той показва подозрение в компетентността на президента Володимир Зеленски.

 © БГНЕС
В новопоявил се канал в YouTube излязоха два аудиозаписа. Твърди се, че са от средата на декември предходната година, от неофициално съвещание на премиера Алексей Гончарук. Присъстват още финансовият министър, шефове на Националната банка и представител на президентската администрация. Предстои среща с Володимир Зеленски, главната тематика е укрепването на гривната. В някакъв миг Гончарук признава, че не схваща доста от стопанска система и добавя, че и президентът има " примитивно разбиране за икономическите процеси ".

Гончарук не оспорва достоверността на записа, само че твърди, че е манипулиран. Той изясни претекстовете за отдръпването си първо в обществените мрежи.
Олексей Гончарук, министър-председател на Украйна: За да избегна всевъзможни подозрения в нашето почитание и доверие към президента, написах заявление за оставка и го предадох на президента, с право да бъде импортирано в Народното събрание.
А по-късно и пред депутатите.
Олексей Гончарук, министър ръководител на Украйна: Напоследък се води осведомителна война и има доста операции, свързани с държавното управление. Целта на всичко това е да всее разкол в екипа, да сътвори чувството, че някой не почита президента. Това не е истина! Нашата позиция - ние сме и желаеме да останем един тим.
От кабинета на Волдодимир Зеленски разясниха, че заявката ще бъде прегледано и президентът ще реши дали да одобри оставката. След среща с представители на силовите ведомства, Зеленски изиска до две седмици да стане ясно кой е подслушвал диалозите и подреди да се вземат ограничения това да не се повтаря. Зеленски надали се е обидил от думите на Гончарук. Миналото му на комедиант и тв продуцент не допуска познания по стопанска система. Според осведомени някой се пробва да прекара разграничителна линия сред Зеленски и младия и новаторски надъхан министър председател.

За 4 месеца Гончарук и компания реализираха забележителни резултати, разясняват осведомени, в това число и заем от МВФ на стойност близо 5 милиарда евро, чието разпределяне е обвързвано с хода на промените в Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР