Политическа атака на два фронта от президента Румен Радев. Остри

...
Политическа атака на два фронта от президента Румен Радев. Остри
Коментари Харесай

Президентът атакува на два фронта: Критики и към парламента, и към премиера


Политическа офанзива на два фронта от президента Румен Радев. Остри думи и към болшинството в Народното събрание, гласувало през вчерашния ден по проблема със Северна Македония, и към Кирил Петков поради изявлението пред английското издание " Гардиън " по тематиката дали изнасяме или не оръжия за Украйна.

По думите на Радев депутатите са дали своят вот празен чек без периоди и гаранции.

Френското предложение за бъдещото еврочленство на Северна Македония можеше да бъде доста по-успешно, счита президентът.

" Отдавна упорствам македонските българи да бъдат вписани в Конституцията. Факт е, че това бе признато от френското председателство, само че е парадоксално, че беше по-лесно да бъде уверен френския президент и европейските водачи, в сравнение с българския министър-председател, чийто кабинет не пое даже отговорност за дейностите си ", разяснява Радев.

Той насочи рецензии, че липсват механизми, периоди и критерии, които да бъдат спазвани от идващите държавни управления.

" Що се касае до гаранцията за културно-историческото завещание, учебниците, езика на омразата, които се пазят точно в този двустранен протокол, през вчерашния ден народните представители гласоподаваха празен чек за нещо, с което мнозина от тях по този начин и не съумяха да се срещнат ", съобщи още президентът.

Радев изясни, че няма по какъв начин да разсекрети последното закрито съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност по тематиката " Македония ". Нещо, за което упорстват от " ИТН ".

" Категорично настоявах македонските българи да се впишат в Конституцията и това да бъде наложително изискване за начало на договаряния за присъединение. Министър-председателят Петков, неговите министри и всички участващи партии, като се изключи една - Има Такъв Народ, отхвърлиха това предложение и го одобриха едвам когато то пристигна посредством президента Макрон ", сподели Румен Радев.

По мотив изявлението в английското издание " Гардиън ", в което Кирил Петков съобщи опасения, че България би станала " мека страна " при последващо служебно държавно управление, президентът отговори: " Първо, министър председателят персонално призна, че България изнася оръжие за Украйна. И второ, в своето предпочитание да уцели мен, той простреля госпожа Нинова, която оглавява комисията, която дава отговор за издаване на разрешителни за това оръжие. "

Президентът беше в авиобаза " Граф Игнатиево " край Пловдив във връзка 110 години от първия военен полет на българската авиация.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР