Полина Паунова е журналист в Свободна Европа. Коментарът й от

...
Полина Паунова е журналист в Свободна Европа. Коментарът й от
Коментари Харесай

Бъдещият главен прокурор ясно знае, че заплахите му ще останат без последствия

Полина Паунова е публицист в " Свободна Европа ". Коментарът й от " Facebook " и е във връзка на това, че членът на Висшия правосъден съвет (ВСС) от съдийската квота Атанаска Дишева разгласи, че е била застрашена в коридорите на съвета през днешния ден от единствения претендент за нов основен прокурор Иван Гешев, който й декларирал, че от нея ще стане прелестен общински консултант. " Заявявам, че одобрявам това като откровена опасност и подстрекателство пред моето бъдеще и като член на Висш съдебен съвет, и като арбитър ", сподели Дишева, само че болшинството във Висш съдебен съвет подмина това с безмълвие. Според министъра на правораздаването Данаил Кирилов думите на Гешев били смешка.

Когато още неизбраният основен прокурор Иван Гешев каже на един от дребното членове на Висш съдебен съвет, осмелили се да възразяват на неговата номинация, че въпросният член на правосъдния съвет го чака кариера на общински консултант, това значи няколко неща:

1) Бъдещият основен прокурор ясно знае, че има всички лостове да съсипе съдийската кариера на член на Висш съдебен съвет.

2) Бъдещият основен прокурор си дава сметка, че сходна негова опасност ще остане без каквито и да е последствия.

3) Бъдещият основен прокуорор знае, че е идващият титуляр - без подозрение.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборът на нов основен прокурор (180)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР