Полина Нинова, мениджър във "Филип Морис България": Бездимните продукти намаляват

...
Полина Нинова, мениджър във "Филип Морис България": Бездимните продукти намаляват
Коментари Харесай

Д-р Стоилка Мандаджиева: Пловдив Най-голямата опасност е...

Полина Нинова, управител във "Филип Морис България ": Бездимните артикули понижават в пъти риска за здравето По света мръсният въздух в дома убива 600 души на час Въздух единствено за богати не е фиктивен

Децата все по-често са наранени от замърсяването на въздуха и това е един доста сериозен проблем. През 2016 година 500 000 деца са болни от респираторни болести и пневмонии. Обяснението на този факт е, че децата дишат по-учестено от възрастните, вдишват по-голям % от нездравословните частици. Те са и по-чувствителни, защото към момента порастват и построяват белодробната си конструкция.

Преди време изследвахме деца от Димитровград преди и след затварянето на огромните фабрики там, които бяха огромни замърсители на въздуха. Когато замърсяването е по-ниско, се понижават и индикаторите на белодробните болести. Освен деца през последните няколко години изследваме и студенти. Радващото при тях е, че в последно време процентът на трайните пушачи понижава.

Въпреки че когато са били възпитаници, им е било забавно да възпламенят цигари и са станали пушачи. Пасивните пушачи обаче развиват хронична белодробна непълнота. Трябва да стартираме дейна акция против замърсяването на въздуха в затворените пространства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР