Полина Галинова от спортен клуб "Шуменска крепост" спечели убедително с

...
Полина Галинова от спортен клуб "Шуменска крепост" спечели убедително с
Коментари Харесай

Нова категорична победа на Полина Галинова в Muay Thai Grand Prix Bulgaria!

Полина Галинова от състезателен клуб "Шуменска цитадела " завоюва безапелационно с 3:0 съдийски гласа против Кристина Поспишилова в единствения женски двубой в категория до 60 кг в жанр К1 от първата по рода си галавечер на родна земя Muay Thai Grand Prix Bulgaria, която се организира на 2 ноември вечерта в софийската зала "Универсиада ".

За Полина това бе втори триумф на професионалния кръг, откакто тя я надигра изрично по точки и през август в кипърския град Пафос. Българката получи и одобри предизвикването за реванш в София на въпросната вълнуваща галавечер, като се възползва изцяло от шанса си да блесне и да не остави подозрения в превъзходството си.

За подготовката на Полина дават отговор треньорът на клуб "Шуменска цитадела " Галин Методиев и помощникът му Християн Тотев.

Мuay Тhai Grand Prix се състои от две посоки - Muay Тhai Grand Prix (MTGP), което развива спорта муай тай и Кickboxing Grand Prix (KGP), което надлежно развива спорта К1 кикбокс. Мuay Thai Grand Prix се провежда от "Муай тай Гран при България ", франчайз на MTGP за страната. Планира се да се организират 3 събития на година в България - две по-мащабни - едното в София, другото в различен огромен град и третото - по-малко по мащаб, единствено Тhe road to MTGP, в по-малък град.

С това се цели да се разпространяват спортовете кикбокс и муай тай и да се създадат по-масови и по-достъпни за хората. Също по този начин концепцията е да се "извадят " тези два все по-популярни по света спорта от стандарта на експанзията, "уличните боеве " и директната корелация сред престъпността, деянията на неприятно държание и бойните спортове.

Мuay thai grand prix е най-голямата верига за кикбокс и муай тай във Англия. Създадена е през 2015 година от Philip Tieu и Kieran Keddle, които преди този момент имат проведени над 30 сходни мероприятия. Мuay thai grand prix към този момент има 20 надпревари в Англия (Лондон, Бирмингам), Франция, Швейцария, Ирландия, Гърция, а от идната година в Канада и Австралия.

Поканени са да провеждат извънредно бойно събитие на надпреварата Гран при на Абу Даби във Формула 1 на 24.11.2018. През 2017-а вършат муай тай събитие пред 30000 индивида в Багдад, а за 2019-а са поканени да създадат такива и на Канарските острови и остров Реюниън. МTGP се отличава с високо качество на боевете, красиво образно оформление и мощен маркетинг. Амбицията на промоцията е да стане водещата международна организация за муай тай и кикбокс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР